Klímaparadoxonok. Lehet-e harmónia természet és társadalom között? – Öko Urbana Egyesület

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. november 26.

Helyszín: Budapest, XIX. kerület Hunyadi utca 2-4.

URL: okourbana.webnode.hu

Email cím: okourbana@gmail.com

Letölthető anyag

Klímaparadoxonok. Lehet-e harmónia természet és társadalom között?
A Jezsuita Roma Szakkollégium és az Öko Urbana Egyesület a NEA-MA-15-SZ-0651. sz. projekt keretében közös szemináriumsorozatot hirdet, melynek kiemelt témája a környezeti fenntarthatóság kérdése , valamint a decemberi párizsi klímacsúcs.

Az első előadás címe: Klímaparadoxonok. Lehet-e harmónia természet és társadalom között?

Előadó:
Antal Z. László tudományos főmunkatárs,
MTA Társadalomtudományi Kutatóközpont Szociológiai Intézet

Időpont: 2015. november 26. (csütörtök) 19h

Helyszín:  Jezsuita Roma Szakkollégium Budapest, XIX. kerület, Hunyadi utca 2-4.

Az előadás rövid bemutatása:

Az előadáson és azt követő beszélgetés során arra kérdésre keressük a választ, hogy a fejlett ipari országok miért nem tudják megvalósítani azokat a célokat, amelyeket a saját biztonságuk és jövőjük szempontjából a klímaváltozás és más ökológiai változások miatt annyira fontosnak tartanak.

Mivel egy társadalom csak akkor maradhat fent, ha képes arra, hogy elkerülje a létét és a jövőjét fenyegető veszélyeket, fontos szociológiai kérdés, hogy a modern társadalmak miért nem tudják elkerülni azokat a veszélyeket, amelynek kockázatait nagyon is jól ismerik

Antal Z. László a Klímaparadoxonok című könyvében több éves kutatások eredményei alapján azt a következtetést fogalmazza meg, hogy akkor találhatunk megoldást a klímaparadoxonra, és akkor tudjuk kialakítani a természet és a társadalom közötti összhangot, ha a holisztikus megközelítésben keressük a megoldást. „Ez alatt azt értem, hogy érdemi változások akkor érhetők el, ha ebben a tudományos megközelítések mellett a művészetek és a vallások is meghatározó szerepet töltenek be, hiszen ezek nélkül az ökotudatos társadalmi értékek és normák nem alakulhatnak ki és nem erősödhetnek meg. A könyvben ezért szerepel minden egyes fejezet előtt egy vers, amely azt mutatja be, hogy a költők hogy segítenek nekünk abban, hogy a társadalom és a természet közötti különleges kapcsolatot minél jobban megéljük és megértsük.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Öko Urbana Egyesület
Jezsuita Roma Szakkollégium

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás