Ki a tanteremből nap – 2016. június 10.

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. június 10.

Helyszín: a szabadban, a természetben

URL: Keresd az eseményt a Facebookon >>>

“Ki a tanteremből” nap 2016. június 10-én

A "Ki a tanteremből" nap ötlete 2012-ben született Nagy-Britanniában “Empty Classroom Day” néven.

Az idei évben a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület lengyel, cseh és szlovák partnerekkel közösen szeretne minden pedagógust, szülőt, diákot meghívni ennek a kivételes napnak a megünneplésére. Ezen a napon a gyermekek és az ifjúság, a pedagógusokkal közösen – a szülők bevonásával – otthagyják a tantermet és a természetben tanulnak.

Pedagógus kollégák: vigyétek ki a gyermekeket a szabadba!
Diákok: beszéljétek rá a tanári kart, hogy ezen a napon a tanórákat a friss levegőn tartsák meg!
Szülők: támogassátok gyermekeitek egészséges életmódra, környezettudatosságra való nevelését, valamint segítsétek az iskolát a “Ki a tanteremből” nap megvalósításában!

A “Ki a tanteremből” naphoz készült honlapon (www.emptyclassroomday.eu) további olvasnivalók találhatóak arról, miért kellene több időt a szabadban tölteniük a gyerekeknek, és érdekes ötleteket adunk a szabadtéri foglalkozásokhoz. Egy letölthető füzet is készült játék- és tevékenységleírásokkal, valamint egy nyomtatható plakáttal, amit a tanárok kitehetnek az iskolában:
http://emptyclassroomday.eu/hu/letoltheto-anyagok/

Várjuk a csatlakozó iskolákat, osztályokat!

A szabadtéri tevékenységről készült max. 3 fotó az iskola és az osztály megjelölésével és a program rövid leírásával kerüljön feltöltésre a “Ki a tanteremből” nap Facebook oldalára június 15-ig (https://www.facebook.com/events/1560783200918737/)!

A 10 legizgalmasabb programot bemutató iskolát 1-1 terepi programot segítő kiadvánnyal jutalmazza a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás