A VÍZ ÖSSZEKÖT nemzetközi fotó- és videópályázat

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. augusztus 01. - 2016. október 15.

Helyszín: országos pályázat

A víz nem csak az élethez szükséges egyik nélkülözhetetlen erőforrás, de a mindenkori művészetek egyik leguniverzálisabb témája is. Ez az alapelem civilizációk sorsát határozta meg a történelem során, és hétköznapjaink manapság is elképzelhetetlenek nélküle. Talán lehetetlen lenne felsorolni mindazokat a formákat, amelyekben napról napra jelen van életünkben. Most a közelgő Budapest Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a víznek ezt a sokszínűségét szeretné ihletként kínálni bárki számára, aki kész megosztani fotó- vagy videóalkotásait a nagyközönséggel szeptember 1. és 31. között.

Tudnivalók a pályázatról

A „Víz összeköt” című pályázatot a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ hirdeti meg a Budapest Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán együttműködve a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériumával hazai és külföldi nevezők számára. A pályázaton két kategóriában – fotók és videófilmek – lehet pályázni 2000 után készített, minimum 3, maximum 6 képből álló sorozattal vagy maximum 90 másodperces videófilmmel.
A beérkezett alkotásokat Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti főmunkatársa, Horváth Viktor rendező, Lonkai Gabriella, az EMMI politikai tanácsadója, Kovalovszky Dániel fotográfus, valamint Szalontai Ábel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem DLA munkatársa, a Média Intézet igazgatója bírálja el.
A legjobb alkotások értékes nyereményekben részesülnek, az egyes kategóriák első tíz helyezettjei pedig ősszel a Mai Manó Ház által szervezett tárlaton mutatkoznak be a közönség előtt. „Pályázatunk témájának azért választottuk ezt a különleges anyagot, mert rendkívül nagy művészi szabadságot kínál. Azon felül, hogy nélkülözhetetlen az emberiség és az egész természet számára, nagyon egyedi formákban van jelen életünkben.
A felhívás pedig remek alkalmat kínál, hogy mindezzel a sokszínűséggel ihletet adjunk minden alkotni vágyó fotósnak és videókészítőnek, és egyúttal felhívjuk a figyelmet e természeti kinccsel kapcsolatos felelősségünkre is” nyilatkozta Kőrösi Orsolya, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ ügyvezetője.
A pályázattal kapcsolatos további feltételek és információk a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ honlapján érhetők el.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás