Helyi termékes képzés, leendő helyi termelőknek

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. augusztus 23. - 2016. augusztus 30.

Helyszín: Kismaros, Láng u. 4.

A Magosfa Alapítvány neves szakértők bevonásával ingyenes helyi termékes képzést szervez kismarosi oktatóközpontjában. Várják mindazok jelentkezését elsősorban a Dunakanyar és az Alsó-Ipoly mente térségéből, akik helyi termék előállításában gondolkoznak, de nincs elég információjuk, kapcsolatuk stb. a termelés, termesztés elindításához! Az 5×1 napos képzés szeptember 19. és október 21. között zajlik majd. Jelentkezési határidő a képzésre: 2016. augusztus 30.

Helyi termék előállításában gondolkozik? Vagyis olyan mezőgazdasági, illetve kézműves termék készítésében, amelyet elsősorban helyben megtermelt, vagy összegyűjtött alapanyagból, helyben, kisüzemi körülmények között állít elő, és elsősorban a térségben értékesít? Úgy érzi, hogy nincs elég információja a helyi termék előállításához, a vállalkozás elindításához? Szeretne szakértőket, vagy helyi termelőket megismerni, akik tapasztalataikkal tudják segíteni az Ön terveinek megvalósítását, a felmerülő problémák megoldását? Szeretne hasonló érdeklődésű személyekkel találkozni, akikkel később együtt gondolkozhat, tervezhet, segíthetik egymás munkáját?

Várjuk a Magosfa Alapítvány ingyenes, 5×1 napból álló képzésére, amelyet a témában jártas, neves szakértők tartanak!

A képzés során hozzájut mindazokhoz az információkhoz, amelyek segítik a tervezésben, a vállalkozás elindításában, helyi termék előállításában. Így az előadások témakörét többek között helyi termék előállításának vállalkozási formái; fogyasztói trendek és elvárások; marketing alapismeretek; jogszabályi környezet; élelmiszerrendszerek és élelmiszerhigiénia alkotják. Ugyanakkor törekszünk arra, hogy a képzés gyakorlatias, közvetlen és interaktív legyen, ezért az előadások mellett szakértők, helyi termelők részvételével fórumot, kiscsoportos tervezési munkát, együttgondolkodást is tervezünk, valamint a 4. képzési napon tanulmányútra megyünk helyi termelőkhöz a Dunakanyar térségében. Végül a képzés résztvevői fakultatívan részt vehetnek 2017 március végén az ötnapos csehországi tanulmányúton, amelynek célja szintén a helyi termékes tapasztalatok megismerése.

A képzés szeptember 19-i héten indul, és 5 héten keresztül minden héten 1-1 képzési napot tartunk. A képzés pontos időpontjait a résztvevőkhöz igazítjuk – ezzel kapcsolatos kérdésünk a jelentkezési lapon szerepel.

A képzés szorosan illeszkedik a Magosfa Alapítvány „Helyi termék – közös érték” programjába, amely 2006 óta segíti a Dunakanyar bal partján és az Alsó-Ipoly mentén a helyi termelőket, a helyi termékek előállítását és népszerűsítését. Épp ezért jelentkezőket elsősorban a Dunakanyar bal partjáról (Vác-Szob) és az Alsó-Ipoly mentéről (Szob-Bernecebaráti) várjuk.

A képzés ingyenes, a Magosfa Alapítvány biztosítja a képzés infrastruktúráját, az oktatási anyagot, a résztvevők ellátását, a két tanulmányút költségeit (szállás, ellátás, utazás). A résztvevőknek egyedül a képzésre való eljutás költségét kell állniuk.

A képzés helyszíne: Kismagos Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Központ, Kismaros, Láng u. 4.

Jelentkezni 2016. augusztus 30-ig, keddig a http://www.magosfa.hu/helyi-termek1/ oldalon található jelentkezési lap kepzes@magosfa.hu, vagy 2600, Vác, Pf. 131. címre való visszaküldésével lehet. A képzésről a részletes információkat (pl. pontos időpontok, részletes tematika) szeptember 2-ig megküldjük a résztvevőknek.

További információ: Kelemen Zoltán, kepzes@magosfa.hu, vagy (27) 375 450 és (20) 984 3946

A képzést az „Oktatás a fenntartható vidékért” című, cseh-magyar-szlovák Erasmus+ pályázati projekt keretében valósítjuk meg. Azonosító száma: 2015-1-CZ01-KA204-013845

Az Európai Bizottság támogatást nyújtott a képzés költségeihez. Ez a közlemény a szerző nézeteit tükrözi, és az Európai Bizottság nem tehető felelőssé az abban foglaltak bárminemû felhasználásért.
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás