Környezeti nevelési, felnőttoktatási továbbképzés Angliában 2016. szeptember

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. szeptember 17. - 2016. október 01.

Helyszín: Anglia, Devon megye, Sharpham

URL: A program részletei itt olvashatók

Email cím: Kérdésekkel írj ide

Letölthető anyag

A projekt célja, hogy a környezeti nevelésben (=felnőttoktatásban) aktív szakemberek kompetenciáit növeljük nyelvi és oktatás-módszertani szempontból.

Felnőttoktatás alatt értsünk minden olyan esetet, amikor természetvédelmi szakemberek kisebb-nagyobb hallgatóságot igyekeznek megigézni a természeti sokféleségek csodájával és ezek védelmével. Nemzeti parkos turisztikai túravezetők, természetvédelmi őrök, barlangi csoportvezetők, pedagógusok, terepmadarászok, lepkészek, botanikusok, civil szervezetek önkéntesei és munkatársai mindnyájan érintettek e műfajban.

Ha a magyar természetvédelem társadalmi bázist szeretne maga mögé építeni, akkor a környezeti szemléletformálás is szemléletformáláson kell átessen. Ebben segíthet a szektornak a jelen program, amely azt a célt szolgálja, hogy a magyar környezeti szemléletformálást művelő szakemberek tényleg célba juttassák üzenetüket.
A tananyagot 2016 szeptember 17. és október 01. között teszteljük Nagy-Britanniában egy kéthetes ingyenes mobilitás keretében (minden költséget a program áll).

Keresünk 8 személyt, akik korábban is végeztek már valamiféle környezeti nevelést, szívükön viselik a hatékony természetvédelmi kommunikációt és oktatást, és pedagógiai készségeiket fejleszteni szeretnék. Megfelelő szintű angol nyelvtudás és elkötelezettség szükséges.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás