Állatok világnapja Felsőtárkányban

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. október 04.

Helyszín: Felsőtárkány Nyugati Kapu Látogatóközpont

Az Állatok Világnapja alkalmából színes programmal várjuk az állatbarátokat a felsőtárkányi Nyugati Kapu Látogatóközpontban, 2016. október 4-én (kedden) 14:00-tól. Madárgyűrűzés, és madárfogás mellett Horkai Zoltán farkasaival is találkozhatnak az érdeklődők, továbbá éjjellátó és denevérhang-detektor segítségével megfigyeljük és meghallgatjuk a Felsőtárkányi-tó környékén élő denevéreket, szerencsés esetben pedig testközelből is megcsodálhatjuk a repülő emlősöket. Az est leszálltával derült idő esetén az állatövi csillagképeket, és a bagoly nevű nyílthalmazt is megfigyeljük távcsöves csillagászati bemutató keretében.

Programunk: 14.00-tól: Madárgyűrűzés A résztvevők madárgyűrűzési bemutatón vehetnek részt, ahol a madárvonulásról és az állandó madaraink téli etetéséről is szó esik majd.
16.00-tól: Farkasok a Bükkben – élő farkasbemutató Újra ellátogat hozzánk farkas „tanítványaival” a BNPI védnöke, Horkai Zoltán állatkoordinátor, akivel a farkasok életmódjáról, viselkedéséről, csúcsragadozóként az ökológiai rendszerben betöltött szabályozó szerepéről beszélgethetünk.
18.00-tól: Ismerkedés a denevérekkel Gombkötő Péter, zoológiai szakreferens vezetésével a tó felett vadászó denevéreket figyelhetjük, és hallgathatjuk meg ultrahang-detektor és éjjellátó segítségével.
19.00-tól: Állatövi csillagképek megfigyelése: Távcső és lézer segítségével derült idő esetén az állatövi csillagképek között kalandozunk, és megismerkedünk az égre száműzött bagollyal is.

Programjainkat a honlpunkon is megtekinthetik.

Várjuk iskolás csoportok, családok, és egyéni érdeklődők jelentkezését emailben: Novák Richárd novakr@bnpi.hu

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás