Épületenergetikai forradalom előtt állunk!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. október 27.

Helyszín: Siemens Zrt. 1143 Budapest, Gizella út 51-57.

URL: http://mehi.hu/rendezveny

Email cím: mehi@mehi.hu

Letölthető anyag

Magyarország az elmúlt években az egyik legmagasabb GDP-arányos energiaimport-számlát fizette az Unióban. Hazánk külső energiaimportfüggőségének és energiaintenzitásának csökkentése, az energiafogyasztás mérséklése az ország stratégiai érdeke. Ez többek között a megújuló energiaforrások és az energiahatékony technológiák fokozott kiaknázásának támogatása révén valósulhat meg.
Magyarország legnagyobb energia-megtakarítási potenciálja az épületekben rejlik, az épületállományhoz kötődik az összes felhasznált energia mennyiségének 40 százaléka.
Tudta, hogy egy német háztartás ma annyi energiát használ fel egy hét alatt, mint amit a hetvenes években egy nap alatt?
Ennek egyik oka, hogy Németországban – mint Európa számos országában már – bevezették azokat a megemelt épületenergetikai elvárásokat, melyek hamarosan nálunk is általánosan érvényessé válnak.
A költségoptimalizált követelményszint és közel nulla energiaszint két lépésben 2018-tól, illetve és 2021-től kerülnek nálunk bevezetésre. Sok tervezési munkánál már most is a közel nulla energiaszintre kell tervezni, így érdemes mielőbb megismerkedni az új előírásokkal, és azok

A rendezvény előadói a műszaki tudományokban, energetikában jártas hazai elméleti és gyakorlati szakértők lesznek.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás