Önkéntesek jelentkezését várja a Budakeszi Vadaspark

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. november 05.

Helyszín: Budakeszi Vadaspark

Mint minden ősszel, a Budakeszi Vadaspark ismét meghirdeti az Önkéntesek Napját, ami ezúttal november 5-ére, szombatra esik. Az igen népszerű kezdeményezés során a mindig lelkes önkéntes csapat tagjai munkájukért cserébe ingyen belépőt kapnak, és közösen tehetnek azért, hogy még szebb legyen a Vadaspark.

A szorgos csipetcsapat rengeteg hasznos munkát végezhet el ilyenkor és segítheti a Vadaspark munkatársait: a lehullott lomb összegereblyézésével például kitűnő komposzt-alapanyag nyerhető, de ilyenkor a vízelvezető árkok kitisztítása, a napvitorlák összecsomagolása és a fafelületek lekezelése, újrafestése is időszerű lehet.  

A munkához szükséges eszközöket szokás szerint mi biztosítjuk, bár a múltban többször előfordult, hogy egyesek alaposan felszerszámozva, saját, otthonról hozott talicskával vagy épp gereblyével érkeztek Budakeszire. A Vadaspark önkéntesei bizony ennyire lelkiismeretesek, és ennyire magukénak érzik a Vadaspark sorsát” – mondta Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója. 

Az őszi Önkéntesek Napja tehát november 5-én (szombat) 9:00-kor veszi kezdetét, a főbejáratnál lévő gyülekezőponton. A jelentkezők speciális karszalagot kapnak, amivel egész nap ki-be járhatnak a Vadasparkban. A munka végeztével, 13:00 körül pedig forró teával és szendviccsel látják majd őket vendégül, hogy mindenki kifújhassa magát és feltöltődve vágjon neki a nap további részének, illetve a szokásos napi programoknak: 

10:00 –Mosómedve látványetetés

11:00 – Róka látványetetés

13:00 – Sakál látványetetés

15:00 – Kisragadozók látványetetése  

Az Önkéntesek Napja regisztráció köteles, hiszen csak úgy lehet elég szerszámmal és harapnivalóval előkészülni. Az eseményre a meszaros.orsolya@bkvp.hu e-mail címen lehet regisztrálni, a jelentkezéseket korlátozott számban tudjuk csak fogadni.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás