Nevezz a 2017-es gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. november 15. - 2017. február 28.

Helyszín: nemzetközi pályázat

2017. május 26-28. között immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál. A Fesztivál szervezői 2017-re két filmszemlét hirdetnek meg, a Nemzetközi Filmszemlét és a Kárpát-medencei Filmszemlét. A Fesztiválon 9 szekció díj és 6 kiemelt díj (Fesztivál fődíj, Rockenbauer-emlékdíj, Kárpát-medencei külhoni magyar alkotó díja, Legjobb fiatal alkotó díja, különdíjak) kerül átadásra. A Fesztivál Gálája a hagyományoknak megfelelően a Fesztivál záró napján, vasárnap délután, a Gödöllői Királyi Kastély Lovardájában kerül megrendezésre. A Fesztivál szervezőinek célja, hogy a Filmszemlék által minél több, a természet, természetvédelem, környezetvédelem és tudomány területén tevékenykedő tehetséges alkotót bemutassanak és inspiráljanak, valamint bekapcsolják őket a nemzetközi filmes világba. Ezért tekinthető kiemelt eredménynek és mérföldkőnek, hogy 2016-ban a világ kiemelkedő nemzetközi természet – és környezetvédelmi filmfesztiváljait koordináló Green Film Network tagjai közé választotta a gödöllői filmfesztivált, megnyitva ezzel a lehetőséget a magyar ajkú, a gödöllői fesztiválra nevezett, kiemelkedő alkotások és alkotók számára a nemzetközi fesztiválokon való évenkénti megmérettetésre, kapcsolatépítésre.

Az elmúlt két évben a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztiválra érkező több száz hazai és külföldi nevezés (2016-ban több mint 300 nevezés a világ 34 országából) és a fesztiválon való résztvevők, érdeklődők több ezres száma (2016-ban 10.500 regisztrált fesztiválozó) bebizonyította a rendezvény hiánypótló voltát, és már a második évben hazánk egyik legnagyobb környezet – és természetvédelmi tematikájú fesztiváljává tette a gödöllőit.

A szervezők 2017-ben is készülnek újdonságokkal: 3 napon keresztül ingyenes vetítésekkel, közönségtalálkozókkal és sokszínű környezet- és természetvédelmi programokkal, előadásokkal, kiállításokkal és könnyűzenei koncertekkel várják az érdeklődőket immár nem csak Gödöllőn, hanem 12 vidéki nagyvárosban is, annak érdekében, hogy minél több emberhez eljusson környezetünk megismerésének és védelmének fontossága.

A nevezés elindult!

  A nevezéssel kapcsolatban bővebb információ a Fesztivál hivatalos weboldalán, a www.godollofilmfest.com oldalon található! A nevezés 2017. február 28-án zárul!

RÉSZLETEK

Két filmszemlére nevezhetnek az alkotók:

I.                   Nemzetközi Filmszemle kategóriái:

a.       Természetfilmek (természeti értékeinket, tájainkat és a változásukat bemutató filmek)

b.      Természetvédelmi és környezetvédelemi dokumentumfilmek (a biológiai sokféleséget, a klímaváltozás hatásait, az embert, aki megóvja, és aki együtt él a természettel bemutató alkotások)

                                                              i.      televíziós produkciók/független filmek

                                                            ii.      rövidfilmek, internetes videók, független kisfilmek

c.       Tudomány és természet (ismeretterjesztő dokumentumfilmek, a tudomány szerepe a természeti értékek megóvásában, az ember alkalmazkodásában, természet adta lehetőségek, ötletek a tudósok számára)

d.      Útifilmek és expedíciós filmek (“ismerd meg és őrizd meg a világod, annak értékeit”)

e.       Animációs filmek (természetvédelem, környezetvédelem, ökológiai lábnyom témakörben)

 

II.                 Kárpát-medencei Filmszemle, mely a Kárpát-medence természeti illetve kulturális értékeit bemutató alkotások szemléje

a.       A Kárpát–medence természeti értékei (a Kárpát-medence Európa egyik különleges klimatikus és geológiai helye, mely rengeteg kincset, értéket rejt. Ezek védelme és megőrzése kiemelten fontos feladat)

                                                              i.      Természetfilmek

                                                            ii.      Dokumentumfilmek

b.      Vidéki élet, hagyományok (a Kárpát-medencében élő népek hagyományai, örökségei fontos részét képezik az itt élők kulturális örökségének)

A részletes Nevezési kiírás a http://godollofilmfest.com/hu/fesztival-2017 oldalon érhető el.

Felhívjuk az alkotók figyelmét, hogy 2017-ben a Vadász- és horgászfilmek szemléjére nem Gödöllőn kerül sor! A tervek szerint egy független nemzetközi filmszemlét hirdetünk meg már 2017-ben az ilyen témájú filmek számára, erről a későbbiekben adunk tájékoztatást.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás