Több mint 120 árva kutya és macska várja új gazdáját az Illatos úton

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. november 26.

Helyszín: Budapest IX. Illatos út 23/a

Ha igaz társra, hű barátra vágyik, biztos lehet benne, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepén megtalálja a 2016. november 26-ai  Örökbeadó napon.

Helyszín: Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) Állategészségügyi Szolgálat (Budapest IX. Illatos út 23/a)

Időpont: 2016. november 26 (szombat) 10-15 óra között

Az Állategészségügyi Szolgálat telepe újra megtelt, a gazdáikra hosszú ideje reménytelenül váró kutyákkal és cicákkal. Ezért az Állategészségügyi Szolgálat és a Doktorok az Állatokért Alapítvány (DOKTA) ismét Örökbeadó Napot szervez.

Az új gazdik, a kutyusokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen fogadhatják örökbe, mindössze 5000 Ft térítési díj ellenében.  A cicák örökbefogadása 2500 Ft, mely összeg a mikrocsipet és a veszettség elleni védőoltásukat is tartalmazza.

A helyszínen a telep munkatársai és a munkájukat segítő alapítványok és állatvédő szervezetek önkéntesei tanácsaikkal segítik a megfelelő állat kiválasztását. 

Ezen a napon:

·         a DOKTA Alapítvány jutalomfalatokat, kutyaruhákat és oktató DVD-t ad az örökbefogadóknak

·         a Vigyél haza Alapítvány VALAMENNYI (kan és szuka)  magánszemély által örökbe fogadott kutya ingyenes ivartalanítását vállalja valamint az Örökbeadó Napot megelőzően – szívférgesség és giardia teszter segítségével, az Állategészségügyi Szolgálat együttműködésben elvégzett vizsgálatokkal biztosítja a lehetőséget arra, hogy ne kerülhessenek gazdához ezekkel a fertőző betegségekkel rendelkező állatok.

·         az Állatmentő Szolgálat átvállalja minden örökbe fogadott macska mikrocsipjét és veszettség oltásának költségét

·         A Kutyamentő Angyalok Egyesület pórázokat adományoz az örökbefogadóknak

·         az Országos Állatvédőrség és partnere a Budapest Taxi (külön az erre a célra rendszeresített autóival) hazaszállítja az első 5 olyan gazdit, akinek a szállítás gondot okoz (Budapest közigazgatási határán belül)

·         Szlávy Eszter Rúdsport Akadémiája minden örökbeadásra váró ebről művészi fotók készítését vállalja

Háttér információk:

A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálat Illatos úti telepére – csak Budapestről – évente közel 2000 kutya kerül be, melyek jelentős hányadát saját gazdája adja le. A rendelkezésre álló 94 férőhelyszám azonban nem oldja meg a folyamatosan helyhiánnyal küzdő telep gondjait.  A már szinte állandósult túlzsúfoltság miatt a Szolgálat, újabb állatokat csak akkor tud befogadni, ha sikerül örökbe adni a jelenleg is gazdára várókat. Ha kutyát terveznek a családba fogadni, akkor elsősorban az Illatos útról válasszanak, így segítve azokon, akiknek erre a legnagyobb szükségük van. Az Állatvédelmi Törvény módosítása szerint nem szedhető ebrendészeti hozzájárulás az állatmenhelyről, ebrendészeti telepről vagy állatvédelmi szervezettől örökbefogadott állatok után, így az Illatos útrólaza Haza  örökbe fogadott kutyák is örökös adómentességet élveznek. Minden állatbarát részvételére számítunk, aki hisz abban, hogy adni legalább olyan jó, mint kapni.                        

További információ: www.ebtelep.hu ; https://www.facebook.com/ebtelep

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás