Zöldgömb

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. március 25. - 2017. március 29.

Helyszín: Lánchíd Rádió

A Föld órája – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 03. 25. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 03. 29. szerda 23.05

Március 21-én hivatalosan is beköszöntött a tavasz és a neves zöld napok hete. 20-án volt a Halak napja, 21-én, az Erdők Nemzetközi Napja, 22-én a Víz Világnapja, 23-án a Meteorológiai Világnap 25-én pedig a Föld órája. A Föld órája akció keretében a bolygó különböző országaiban, egy órára elsötétülnek a városok, a környezetvédők ezzel hívják fel a figyelmet a fenyegető éghajlatváltozásra, A hazai akcióról Antal Alexa, a WWF Magyarország programvezetője beszél.

A paksi atomerőmű bővítéssel kapcsolatos blokkban arra keressük a választ, hogy az Unió miért járult hozzá a beruházáshoz, mit jelent az állami támogatás és a veszteséges működés és valóban növekszik-e az ország energia függetlensége az új blokkokkal. Akik megszólalnak: Meszerics Tamás, az LMP uniós képviselője, Perger András, a Greenpeace nukleáris szakértője és Ertsey Attila ökoépítész, Élőlánc elnökségi tag, akivel a változó építési szabályokat is szóba hozzuk.

Egy új rendelettervezet szerint Magyarország feladhatja GMO mentességét, az aggályokra Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetője figyelmeztet.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu drótposta címen várjuk

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás