A Körös-Maros Nemzeti Park áprilisi programjai

2017. április 01. - 2017. április 30.

Körös-Maros Nemzeti Park

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság áprilisban is sok érdekes és izgalmas programot kínál a természetbarátoknak. Érdemes a programajánlót böngészni, biztosan találnak benne kedvükre valót!

Április 1-30. között hajnali túzoklesre invitáljuk Önöket Dévaványára, a Réhelyi Látogatóközpontba. Hétvégéken szakvezetést biztosítunk, amikor egy természetvédelmi őr kíséretében nemcsak a túzokdürgést tekinthetik meg, hanem előadást is hallhatnak a túzokról és annak védelméről. 

Április 1-15. között ugyanitt, a Réhelyi Látogatóközpontban a túzokdürgés fotózására, filmezésére is lehetőség nyílik, természetvédelmi őr kíséretében. Mindkét programra előzetes bejelentkezés szükséges (Szélné Sándor Katalin, látogatóközpont-vezető +36 30 445 2409). 

Április 8-ára két túrát ajánlunk figyelmükbe: az egyik Mágorra, a másik pedig a Királyhegyesi-pusztán fekvő Héricses-dombra vezet. A mágori bakancsos túra keretében az ottani túzok élőhelyekre látogatunk el. A Héricses-dombra vezető kirándulás keretében a Királyhegyesi-puszta mozaikos élőhelyeit, növényeit és madarait ismerhetjük meg. 

 
Április 9-én, vasárnap Erdei salátástúrára invitáljuk Önöket a Kígyósi-tanösvényre. 
 
Április 14-17-én, a húsvéti hosszú hétvégén a Réhelyi Látogatóközpontban várjuk Önöket, ahol szállást is foglalhatnak, így az egész hétvégét nálunk tölthetik. Részt vehetnek hajnali túzoklesen, madármegfigyelésen és csodás képeket is készíthetnek. 
 
Április 16-17-én „Ugraszd ki a nyulat a bokorból” címmel húsvéti programot szervezünk a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban. Tojáskeresesés, állatsimogató, látványetetés, családi nyomozás és kézműves foglalkozások is várják az érdeklődőket. 
 
Április 28-án, pénteken Maros-menti madárdalos délelőttre invitáljuk a természetbarátokat. Ez a természetvédelmi nap az Alföldvíz Zrt. közreműködésével valósul meg. 
 
Április 29-én, szombaton három túrát ajánlunk figyelmükbe. A Tavaszi madarász és botanikai túra a kardoskúti Lófogó-érhez vezet, a Körös-körül a Körös körül túra keretében Szarvas és Békésszentandrás természeti környezetét ismerhetik meg, a Csalogányok éneke és csillagséta pedig a Dévaványai-Ecsegi pusztákon zajlik majd. 
 
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés