Geotúrák a Jókai bablevesfőző versenyen – 2017

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. április 29.

Helyszín: Arácsi vasúti megálló

URL: További részletek a programról!

Email cím: sardy1@bfnp.hu

Időpont: 2017. április 29.
Ár: térítésmentes
Találkozó időpontja: 9.00 óra
Találkozó helye: Arácsi vasúti megálló
Távolság: 6 km
Túra ideje: 2-3 óra
A Jókai bableves főző verseny szervezői idén is felkérték a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságot a rendezvényen való részvételre. A több mint 20 éves hagyománnyal rendelkező program több száz embert vonz évről évre, kitűnő alkalmat kínál, hogy nagy nyilvánosság előtt bemutassuk nemzeti parkunk és geoparkunk élő-és élettelen természeti értékeit. Évek óta nagy sikere van az itt felállított standnak és a hozzá tartozó programoknak. A standnál 2 programmal is várjuk az érdeklődőket:

11:00 és 13:00 óra között arácsi múltidéző mozaikok" programunkon fotókkal, színes történetekkel elevenítjük fel Balatonarács múltját, és mutatjuk be látnivalóit.
13:00 és 16:00 óra között pedig földtani ínyencfalatokkal terített asztallal várunk minden korosztályt. Lehet cseppenteni, karcolni, iszappal, vízzel teli edények, kagylótörmelék, gipszből készült csiga-és kagyló kőbelek várják a kísérletező kedvű gyerekeket. Kicsik és nagyok vehetik birtokba az izgalmas tárgyakat, és saját kezűleg, mindössze néhány perc leforgása alatt modellezhetik le a kőzetté válás, az ősmaradványok „elkészülésének” sok esetben évmilliókat igénylő folyamatait.

A 9:00 órakor induló hosszú túra az Arácsi vasúti megállótól vezet el a helyszínre: a Koloska-patak mentén tárja fel a tágabb és szűkebb környék izgalmas földtani múltját. A hosszú túra nehézségi fokozata: könnyű.

A standtól két időpontban indítunk túrát a környék legszebb látnivalóihoz:

Első rövid túránk 11:00 órakor indul: felkapaszkodunk a Koloska-sziklákhoz, ahol egy kis terepi játékra kerítünk sort. A túra nehézségi fokozata: közepes, időtartama. 1 óra. A legyőzendő szintkülönbség 40 m.

Második rövid túránk 12:00 órakor indul: a Vadasparkban teszünk foglalkozással egybekötött interaktív sétát, mely 1 órás program és a túra nehézségi fokozata: könnyű.

Előzetes bejelentkezés szükséges: előző nap 16 óráig

Túravezető neve és elérhetőségei:
Sárdy Julianna ökoturisztikai munkatársa, geotúra-vezető
+36 30 491 0061
sardy1@bfnp.hu
További információ a Bakony–Balaton Geopark Eseménynaptárában

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line vagy a program helyszínén, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! https://www.bfnp.hu/hu/hirlevel
Segítse munkánkat, ossza meg véleményét túráinkról! https://www.bfnp.hu/hu/kerdoivek-latogatoinknak

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás