Zöldgömb - az ökológiai túllövés napja

2017. augusztus 05. - 2017. augusztus 09.

Lánchíd Rádió

Az ökológiai túllövés napja – Zöldgömb 08. 05. szombat 13.05

Adás: 2017. 08. 05. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 08. 09. szerda 23.05

Idén már augusztus másodikán elértük az ökológiai túllövés napját, az emberiség túlfogyasztásával a bolygó természeti környezetének megújulását veszélyeztetjük, erről beszél Antal Alexa, a WWF Magyarország kommunikációs vezetője.

Míg a világ különböző területein úgy épülnek a szélerőművek, mint gomba nő az eső után, Magyarországon szélcsend van , nálunk szabályok teszik lehetetlenné a szélenergia hasznosítását. A helyzetet elemzi Bíróné, dr. Kircsi Andrea, a Magyar Szélenergia Társaság elnöke.

A méheket veszélyeztető csávázószerek ellen tiltakozik a Greenpeace, és Simon Gergely környezetvegyész, a Greenpeace regionális vegyianyag szakértője a kiskunhalasi veszélyes hulladék raktár ügyét is ismerteti.

Nyár végén már virágzik a parlagfű, egyre több a gyomos terület, a problémákat Halász Judit, a Parlagfűmentes Magyarországért egyesület elnöke sorolja fel.

Fukusimában megolvadt üzemanyagot talált egy robot, hogy ez mit jelent arról dr. Kóbor József biofizikus, az LMP nukleáris biztonsági szakszóvivője beszél.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

Hallgatóink észrevételeit a zoldgomb@lanchidradio.hu drótposta címen várjuk

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés