Állatkertek Éjszakája augusztus 25-én

2017. augusztus 25.

országos programok

Idén hatodik alkalommal rendezik meg az Állatkertek Éjszakáját, ezúttal már tizenkét magyarországi helyszínen. Az eseményre augusztus 25-én, pénteken kerül sor budakeszi, budapesti, debreceni, győri, jászberényi, kecskeméti, miskolci, pécsi, poroszlói, szegedi és veresegyházi állat-bemutatóhelyek részvételével. Az Állatkertek Éjszakáját 2012-ben rendezték meg először, akkor országszerte nyolc helyszínen várták színes programokkal az érdeklődőket. Az első alkalom sikerén felbuzdulva a következő évben további intézmények is csatlakoztak a kezdeményezéshez, és az öt éve megkezdett hagyomány természetesen 2017-ben is folytatódik: idén már tizenkét bemutatóhely kínál különleges programokat az Állatkertek Éjszakáján.

Augusztus utolsó péntekének estéje (amely az Állatkertek Éjszakájának immár hagyományos időpontja) idén augusztus 25-ére esik. Ezen az estén az ország tizenegy településén összesen tizenkét bemutatóhely várja esti, illetve éjjeli nyitva tartással és egyedi programokkal az érdeklődőket. A résztvevő intézmények a következők: 

                Budakeszin:                      a Budakeszi Vadaspark

                Budapesten:                      a Fővárosi Állat- és Növénykert és

                                                               a Tropicarium (Campona)

                Debrecenben:                  a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje

                Győrött:                              a Xantus János Állatkert

                Jászberényben:               a Jászberényi Állat- és Növénykert

                Kecskeméten:                  a Kecskeméti Vadaskert

                Miskolcon:                        a Miskolci Állatkert és Kultúrpark

Pécsett:                               a Pécsi Állatkert és Akvárium-Terrárium

                Poroszlón:                         a Tisza-tavi Ökocentrum

                Szegeden:                           a Szegedi Vadaspark

                Veresegyházán:               a Veresegyházi Medveotthon               

A legtöbb helyen az Állatkertek Éjszakája programjai jellemzően este 7-től éjfélig tartanak majd, a belépés este 11 óráig lehetséges. A résztvevő intézményekbe erre az alkalomra külön belépti jegyet lehet majd váltani, míg a főváros térségében működő bemutatóhelyek mind a három helyszínre, a Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állat- és Növénykertbe és a Tropicariumba egyaránt érvényes, kombinált belépőjegyeket is kínálnak. 

A részletes programokat az egyes állatkertek a későbbiekben a saját honlapjukon teszik közzé, illetve augusztus 10-én, Budapesten, a résztvevő intézmények egy közös sajtótájékoztatót is tartanak az Állatkertek Éjszakájával kapcsolatos további részletekről és a programkínálatról.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés