ÖkoTanoda EU+ 2017 – jelentkezz szeptember 18-ig!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. szeptember 10. - 2017. szeptember 18.

Helyszín: Budapest VI., Felsőerdősor utca 12-14.

URL: Részletek és jelentkezés: okopoliszalapitvany.hu

Rugalmas, részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzéssorozat. Elsősorban az európai és hazai közéleti és ökopolitikai tevékenységek iránt érdeklődő fiatalok jelentkezését várjuk. A résztvevők négy, egyenként egynapos képzésen és egy brüsszeli tanulmányúton is részt vehetnek – díjmentesen!

Kérjük, figyelmesen válaszolj minden kérdésre, mert ezek segítségével tudunk veled kapcsolatba lépni, és túljelentkezés esetén az itt leírtak alapján választjuk ki a résztvevőket.

ISMERTETŐ

Az ÖkoTanoda program rugalmas, részvételi alapon működő ismeretterjesztő, szervezet- és közösségfejlesztő képzéssorozat. Elsősorban az európai és hazai közéleti és ökopolitikai tevékenységek, valamint a civil-zöld gondolkodás és mozgalmak iránt érdeklődő, 16-30 év közötti, angolul legalább középfokú szinten beszélő fiatalok jelentkezését várjuk.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ:  2017. szeptember 18. (hétfő)

TERVEZETT KÉPZÉSI IDŐPONTOK:
A 2017 őszre tervezett képzések minden alkalommal 10:00 és 16:00 óra között lesznek megtartva az alábbi napokon:
– október 7. (szombat)
– október 28. (szombat)
– november 18. (szombat)

HELYSZÍN:
az Ökopolisz Alapítvány irodája
Budapest VI., Felsőerdősor utca 12-14., III/3.

A program része továbbá egy egynapos látogatás az Országházba és a környezetvédelemért is felelős Földművelésügyi Minisztériumba az őszi iskolai szünetben, a látogatás pontos időpontját később tudjuk megadni.

RÉSZVÉTELI DÍJ ÉS KÖLTSÉGTÉRÍTÉS:
A részvétel díjmentes, utazási költségtérítést és ellátást is biztosítunk a résztvevőknek.
A képzéseken tevékenyen résztvevők többnapos közös brüsszeli tanulmányútra is meghívást kapnak, amelyre 2018 tavaszán kerül sor.

NEMZETKÖZI CSAPAT:
A képzés a brüsszeli Green European Foundation (GEF) nemzetközi „European Green Activist Training” programja keretében, cseh, finn, horvát, máltai és magyar együttműködésben valósul meg, a hazai partner az Ökopolisz Alapítvány. A GEF és a nemzetközi program pénzügyi támogatója az Európai Parlament.

PROGRAM:
A résztvevők szakértők segítségével megismerhetik a zöld mozgalom és az ökopolitika történetét, alapelveit, fogalmait, stratégiáit és dilemmáit. Konkrét esettanulmányok kapcsán vizsgáljuk a politikai térképet és a szereplőket, vagyis azt a társadalmi, gazdasági, politikai viszonyrendszert, amelyben a zöldek elhelyezkednek. Gyakorlati szemszögből tekintjük át, milyen személyes, szervezeti és kommunikációs feladatokat kell jól elvégeznünk, hogy az ökopolitika minél inkább teret nyerjen a XXI. században. Hangsúlyosan foglalkozunk Európával, az EU intézményrendszerével, szereplőivel, történetével és az aktuális ügyekkel. A képzés mellett legalább ennyire fontos cél, hogy a résztvevők megismerkedjenek, egymásra hangolódjanak és közös élményeket, tapasztalatokat szerezzenek.

A részvételre azok jogosultak, akik érdemben válaszolnak a jelentkezési lap kérdéseire, majd írásban visszaigazolást is kapnak!

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás