Geotúra-vezető képzés a Déli-Bakonyban

2017. szeptember 22. - 2017. október 15.

Ajka és a Kab-hegy térsége

Ősszel újabb geotúra-vezető képzés indul a Bakonyalja Barátai Egyesület és a Bakony-Balaton Unesco Globális Geopark szervezésében. A célterület ezúttal a Déli-Bakony, azon belül is Ajka és a Kab-hegy térsége. A képzés részvételi díja idén is kedvező, ami az Egyesület sikeres Zöld Forrás pályázatának köszönhető.
A képzéssel kapcsolatos minden fontos információ megtalálható itt:

http://www.geopark.hu/ aktualis/geotura-vezeto-kepzes

Izzó lávaárak, hűvös víznyelők, ősi trópusi tájak és ősmaradványok nyomában…

2017 őszén a Déli-Bakony nyugati térségének „földtani kincsesládájába” pillanthatnak be az érdeklődők. A képzés egyben egyedi lehetőséget biztosít a térség föld- és víztani, ökológiai és történeti értékeinek terepi felfedezésére a helyszínt kitűnően ismerő szakemberek vezetésével. A tanfolyam keretében ezúttal a Bakony igen változatos geológiájú részét ismerjük meg: Ajka szénmedencéjét és a fölé magasodó Kab-hegy térségét. Gyalogolunk egykori lávaárakon, a Bazaltkarszt tanösvényen felkeressük a látványos Macskalik-víznyelőt, egy lávabarlangot és a Nyír-tó lápját.Benézünk a Pokol-lik mélyére, felmászunk a Padragi-sziklák tetejére. Az Úrkúti-őskarszt természetvédelmi területcsodálatos formakincsén túl szó lesz a jura mangánérc, a kréta barnakőszén és az eocén bauxit őskörnyezetéről is. Az őslényekben igen gazdag kőzetek révén átfogó képet kapunk a térség izgalmas földtörténeti eseményeiről. A kálváriájáról híres Magyarpolány Szent-kút forrása mellett pedig megfejtjük a „benyomatos” mészkőkavicsok rejtélyét is. A képzésen részt vevők értékes természetrajzi ismeretekkel és „Szent László pénz” látványával gazdagodva térhetnek haza… Mindezt kora őszi természeti környezetben, csodálatos kilátópontokkal!

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a tanfolyam iránt. Az utóbbi három évben túljelentkezés volt, idén is erre számítunk. Ha a maximális létszámnál (37 fő) több érvényes jelentkezés érkezik, akkor azok érkezési sorrendjét vesszük majd figyelembe. Ezért, illetve a tanfolyam tervezhetősége érdekében kérjük, hogy (részvételi szándék esetén) lehetőleg minél hamarabb küldje el a Bakonyalja Barátai Egyesületnek a jelentkezési lapot és utalja át az előleget.

Várunk mindenkit szeretettel!

Web: www.babegyesulet.hu

E-mail: kapcsolat@babegyesulet.hu

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés