City Hungary Fórum: Nem mindegy! Hol és hogyan élünk…

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. szeptember 27.

Helyszín: Hotel Budapest Körszálló

Ma szerte a világban kurrens téma a fenntartható város. Az ENSZ Fenntartható Fejlődés 11. célja is a fenntartható városok és közösségekre fókuszál. Arra a városra, mely befogadó, biztonságos, rugalmas, és fenntartható. Ahol jó élni, ahol jó dolgozni, ahol jó tanulni.

Mi is ilyen magyar városban szeretünk élni.

A 3 sztenderd Fenntarthatósági Pillér (Emberek/társadalom, Bolygó/környezet, Profit/Gazdaság) mellett 4. pillérként a Kultúrát (UNESCO-val egyetértve) tartjuk. Ez utóbbi a közép-európai régió és Magyarország tekintetében is kikerülhetetlen. S nem csak kikerülhetetlen, hanem a kultúra az, ami biztosítja identitásunkat, „szellemi fenntarthatóságunkat”: szellemi gyökereink adják tartásunk alapját.

A MIT kérdésre már sokan felhívták a figyelmet: a kihívások és lehetőségek városait fenntarthatóvá kell tenni. A különböző sztenderdekről a CityHungary is sokat írt. Ezzel mindenki egyetért. Ki ne szeretne magasabb életminőséget elérni?! Magasabb életszínvonalon élni?! Hogyan lehet a magyar város is fenntartható?

Azonban, hogy hogyan lehet ezt megvalósítani, ez okozza a nagy dilemmát. „A gondolkozz globálisan és cselekedj helyben!” útmutatás itt, Közép-Európában, Magyarországon még inkább jellemző. A sikeres városok mind másban erősek. Az első, nem könnyű lépés mindig az, hogy 1-1 város megtalálja egyéniségében azt a kulcsterületet, kulcstényezőt, amihez a többi területét kapcsolhatja (stratégia), amire később kommunikációját is építheti. Pozícionálni tudja magát. Saját erőforrásait rendszerezni és fókuszálni tudja a sikeres városműködés érdekében.

A 7. éves évi összegző City Hungary Fórum az a hely, ahol személyesen találkoznak a helyi politika, a városi önkormányzatok, a központi kormányzat döntéshozói, a városfejlesztés vezető szakértői, a fenntartható város működésében érdekelt cégek és civilszervezetek vezetői, valamint az érdekelt oktatási intézmények, tudományos világ oktatói, kutatói.

A Fenntarthatóság 4 pillérét alapul véve keresünk jó megoldásokat a magyar városok számára. Nem csak a nemzetközi mintákat, hanem a magyar városok példáit is górcső alá véve. Aktuális modellek, módszerek, megoldások, tippek a helyi közösségek és a nemzetközi városfejlesztés világából.
Mi ezt nyújtjuk Neked a következő City Hungary Fórumon (2017.09.27, Hotel Budapest Körszálló), melynek fővédnöke: Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztés- és Klímapolitikáért, valamint Kiemelt Közszolgáltatásokért felelős államtitkár.

Alakítsd Te is városod jövőjét, ahol élsz! Ismerd meg a részleteket a City Hungary Fórum önálló honlapján.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás