XXI. Erdők Hete október 2-8.

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. október 02. - 2017. október 08.

Helyszín: országos programok

Az I. Erdők Hete 1997-ben a "Tegyünk együtt többet erdeinkért!" felhívással fordult az erdőben dolgozó erdészekhez és az erdőt kedvelő támogatókhoz. Az akció célja volt, hogy megértessük, nem az erdésztől kell félteni az erdőt, mert az erdész az erdő gondozója.

Ezzel immár 20 alkalommal volt Erdők Hete az év 40. hetében mindig más és más jelmondattal és témakörre koncentrálva, de minden alkalommal felhívva a figyelmet a hazai erdőkre és az azokban gazdálkodó erdészekre, munkájukra. Most pedig a 21. Erdők Hete előtt állunk, melynek jelmondata: Közös kincsünk az erdő. Idén az eseménysorozat célja, hogy az erdők értékeinek gazdagságára, a természeti, turisztikai és gazdasági értékek párhuzamos jelenlétére hívja fel a figyelmet. 

Az Erdők Hete nyitó rendezvénye 2017. október 2-án hétfőn Kaposváron lesz, ahol dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter jelenlétében átadják az Erdők Házát. Kaposvár, Bajcsy-Zsilinszky u. 21.  2017. október 2., hétfő, 11:00 óra

Az erdokhete.hu honlapon már most számos esemény látható. Az eseménysor egyes elemeire kattintva jelennek meg annak részletei. Sőt, ahogy véglegessé válnak a továbbiak, az eseményes sora még bővülni fog.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás