Hogyan kutassunk a Föld túloldalán?

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. október 11.

Helyszín: Bp. V. kerület, Váci utca 16

Dr. Hajdu Zsanett workshopja a Jane Goodall Intézet októberi Klub napján. Időpont: 2017. október 11. szerda 18:00
Helyszín: Bp. V. kerület, Váci utca 16., Fontana Irodaház, 4. emelet

Ezen a workshopon annak javasolt részt venni, aki kacérkodott már a gondolattal, hogy jómaga is kutatómunkát végezzen egy a miénktől eltérő kultúrában, de az anyagi körülményei, felkészültsége vagy egyéb tényezők miatt eddig nem volt lehetősége ebbe belevágni. A workshopon ötleteket meríthettek saját külföldi utazásotok, expedíciótok megvalósításához, kezdve a téma- és helyszínválasztással, a kutatási terv elkészítésén, arculattervezésen, szponzorszerzésen, nyelvtanulási és utazási praktikákon át odáig, hogy mire érdemes figyelni, amint megérkeztek az áhított országba.

Hajdu Zsanett harmad éves biológus hallgatóként utazott Bolíviába, hogy ott kutatómunkát végezzen. Három indián faluban élt az Andokban és a trópusokon, az esőerdők védelmét szolgáló ökológiai projektekbe kapcsolódott be, majd amazóniai indiánok gyógynövényismeretét kutatta, amelyből diplomamunkája is megszületett, illetve növényi hatóanyagokat kutató doktorandusz munkáját is ez az út alapozta meg. A workshopon személyes kalandjain és tapasztalatain keresztül mutatja be, hogy hogyan lehet felkészülni egy ilyen szakmai utazásra, amely elvezethet akár egy életút megalapozáshoz is.

Bármely kontinens országába készülsz, a workshopon hasznos dolgokat tanulhatsz. A workshopot követően a szerző könyve A trópusok ajándékai – Szenvedélyes kutatóutam igaz története Bolívia indiánjai között 2800 Ft-ért megvásárolható és dedikáltatható.

A workshop INGYENES, de a részvétel korlátozott létszámban, bejelentkezéshez kötött! Bejelentkezni a info@janegoodall.hu címen lehet.  Eseményünket a Facebookon is megtalálod.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás