A Védegylet és a Szimpla bemutatja: Vidék reggelire

2017. október 15.

Budapest, Kazinczy utca 14

Honnan jön, amit eszünk? Számít, hogy mi van a tányéron? Számít, hogy ki termelte? Miért érdekel ez minket? Beszélgetés a Szimplában

A jó minőségű élelmiszer létfontosságú számunkra. Mégis, mára hozzászoktunk a nagyüzemi élelmiszeripar termékeihez – a kistermelői zöldséget, gyümölcsöt, húst, sajtot szinte nagyítóval kell keresni. Az elmúlt években egyre többeket érdekel az, honnan származik az ennivaló, ki állította elő. Ugyanis a vásárlásunk szavazat is: ha a jó minőséget, a helyi termelők által előállított termékeket választjuk az a vidéki térségek megerősödéséhez is hozzájárulhat. Sokan a helyes vásárlói döntéseknél is továbbmennek – piacot indítanak, közösségi kertet művelnek, a kistermelők jogérvényesítését segítik, közösségek indulásánál segédkeznek, jó példákat gyűjtenek, termelői termékek házhozszállítását szervezik vagy maguk is vidéken kezdenek új életet.

A Szimpla Vásárnap ideje alatt közös reggelire és beszélgetésre hívjuk azokat, akik szerint számít, hogy mi és honnan került a tányérra.
Helyszín: Szimpla Kert, emelet (1075 Budapest, Kazinczy utca 14.)
Időpont: 2017. október 15., vasárnap, 9.00-13.00

Moderátor: Kajner Péter, Szövetség az Élő Tiszáért
Akik a reggelizőasztalnál beszélgetnek:
• Tracey Wheatley, Átalakuló Közösségek
• Králl Attila, Házikó – Farmbistro
• Pink Edit Éva – közösségi kertek
• Harazin Dorottya – Mindenegyüttmegy Egyesület – Gyüttment Fesztiválok
• Szabadkai Andrea – Kisléptékű Termékelőállítók Országos Érdekképviseletének Egyesülete

Regisztráció: A reggelin a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Részvételi szándékát, kérjük jelezze 2017. október 12-éig az alábbi regisztrációs íven >>>

A rendezvény a Védegylet „Spotlight on the global food-land climate nexus - mobilizing European Support for sustainable management of natural resources & the human right to food [DCI-NSA ED/2014/338-396-EYD2015]" projektének finanszírozásával valósul meg. Az esemény az Európai Bizottság pénzügyi támogatásával jött létre. A tartalom nem tükrözi az Európai Bizottság hivatalos állásfoglalását, kizárólag a szerzők nézőpontját jeleníti meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés