Zöldgömb – A környezetvédelem hősei

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. január 06. - 2018. január 10.

Helyszín: Lánchíd Rádió

A környezetvédelem hősei – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 01. 06. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 01. 10. szerda 23.05
A környezetvédelem sokszor névtelen hősei küzdelmükkel a jövőt is befolyásolhatják. Ilyenek a szabadkereskedelmi egyezmények ellen tüntető százezrek, egy esővízgyűjtő indiai faluközösség, az olajvezeték ellen tiltakozó indián őslakosok, az amerikai klímapolitikának ellenálló kaliforniai kormányzó, az atomerőművek ellen tiltakozó aktivisták. A hurrikán miatt az otthonát elvesztő Fidzsi-szigeti kisfiú drámai előadása a klímakonferencián többeket érintett meg, mint egy sablonos politikai szónoklat. Az egyes emberek, a környezetvédő aktivisták, a civil szervezetek, az őslakos közösségek, a multik ellen fellépő munkavállalók akciója nem mindig sikeres, de sok esetben pozitívan tudják befolyásolni Földünk jövőjét, erről beszélünk Fidrich Róberttel, a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetőjével.

A fosszilis energiatermelés éghajlatváltozást és környezetszennyezést okoz, a kiút a megújulók használata. Merre halad a világ energia területen? – tettük fel a kérdést dr. Munkácsy Bélának, az ELTE Környezet- és Tájföldrajzi tanszékének adjunktusának, az Erre van előre kutatócsoport vezetőjének, energiajövővel foglalkozó szakértőnek.

Röviden bemutatjuk az év halát, a balint, az év rovarát az óriás szitakötőt, majd az év madarát, a vándorsólymot mutatjuk be Orbán Zoltán, a Magyar Madártani Egyesület szóvivője segítségével.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás