Zöldgömb: Génmódosítás vagy génszerkesztés?

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. január 20. - 2018. január 24.

Helyszín: Lánchíd Rádió

Génmódosítás vagy génszerkesztés? – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 01. 20. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 01. 24. szerda 23.05

Génmanipuláció vagy génszerkesztés? Biotechnológiával foglalkozó kutatók azt javasolják, hogy a saját gének szerkesztéssel előállított élőlények enyhébb szabályozás alá essenek, mint az idegen génekkel előállítottak, más tudósok és a biogazdálkodók viszont a jelenlegi, szigorúbb eljáráshoz ragaszkodnak. A témát Darvas Béla ökotoxikológus egyetemi tanárral, a Magyar Ökotoxikológiai Társaság elnökével, aki évekig vezette a Géntechnológiai eljárásokat véleményező parlamenti bizottságot és Ács Sándorné agrármérnökkel, ökológiai gazdálkodóval, a biogazdálkodók világszervezetének magyar tagjával vitatjuk meg.

A WWF egy tanulmányban számolt be arról, hogy számtalan új fajt fedeztek fel a Mekong térségében. A távoli, nehezen megközelíthető területek még sok meglepetést rejthetnek, az okokról és a furcsaságokról Gálhidy László ökológussal, a WWF Magyarország erdészeti programvezetőjével beszélgetünk.

A Néprajzi Múzeum építése miatt veszélyben vannak a Városligeti Rondó százéves fái, a fasorok védelmében szombatra akciót hirdettek a Ligetvédők. Garay Klára biológiatanár, a Budapesti Városvédő Egyesület környezetvédelmi tagozatának vezetője, a Városliget blog szerkesztője, az esemény egyik felszólalója sorolja fel, hogy mit veszíthetünk a Városliget ismételt megcsonkításával.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás