Zöldgömb Egy élhető jövőért

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. március 17. - 2018. március 21.

Helyszín: Lánchíd Rádió

Egy élhető jövőért – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2018. 03. 17. szombat 13.05 ismétlés: 2018. 03. 21. szerda 23.05

Ha a Jobbik nyer a választáson, lesz végre önálló zöld minisztérium. A Jobbik szakpolitikusa hétfőn civil szervezeteknek és a sajtónak is bemutatta a nemzeti párt környezetvédelmi programját. Kell-e nekünk óra átállítás és kérdőjeles balatoni fejlesztési tervek – ezeket a témákat is Kepli Lajos környezetmérnökkel, a Jobbik országgyűlési képviselőjével és egyben jelöltjével beszéljük meg.

Hét évvel a fukusimai atomkatasztrófa után még csak megbecsülni sem lehet, mikorra fejeződhetnek be a kármentesítési munkálatok. Perger András, a Greenpeace klíma és energia programvezetője a szervezet munkatársainak japán méréseiről is beszámol.

Elkaszálták a pécsi atomtemető ügyében kezdeményezett népszavazást. dr. Kóbor József biofizikus, az LMP nukleáris biztonsági szakszóvivője avat be a részletekbe.

Mi fán terem az energiaföldrajz és az energiatervezés? dr. Munkácsy Béla, az ELTE Környezet és Tájföldrajzi tanszékének adjunktusa, az Erre van előre kutatócsoport vezetője mutatja be ezt a 21. századi tudományt, és arról is beszél, hogy megjelentették az első magyar nyelvű energiaföldrajz egyetemi jegyzetet.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás