Pályázat az Ökoiskola cím elnyeréséért

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. március 20. - 2018. május 22.

Helyszín: országos pályázat

URL: További részletek a programról >>>

A Ökoiskola cím azon pályázó intézmények elismerése, amelyek átgondoltan, rendszerszerűen és mindennapi gyakorlatként, egész intézményes módon foglalkoznak a környezettudatossággal, az egészségneveléssel, valamint a fenntarthatóságra és a globális felelősségvállalásra neveléssel is.

A fenntarthatóság elveinek és gyakorlatának, valamint a környezettudatosságnak az iskolákban és kollégiumokban történő megjelenése érdekében az oktatásért és a környezetvédelemért felelős tárcák 2004-ben közösen létrehozták az Ökoiskola címet, melyet 2005 óta minden évben pályázat útján nyerhetnek el az intézmények.

Az ökoiskolai kritériumrendszer alapján kidolgozott, egész intézményes működést megvalósító intézmények a feltételek teljesülése esetén nyerhetik el az Ökoiskola, valamint az Örökös Ökoiskola címet. A címet elnyerő intézmények oklevelet kapnak, melyet az EMMI oktatásért felelős államtitkára és az FM közigazgatási államtitkára közösen ad ki. A pályázaton elnyert cím nem jár együtt költségvetési támogatással. A pályázó, valamint a nyertes intézmények száma nincs korlátozva.

A címre a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 7. § (1) bekezdésének b)–k) pontjában meghatározott belföldi székhelyű nevelési-oktatási intézmények pályázhatnak, fenntartótól függetlenül.

Határidő: 2018. május 22.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás