I bike Budapest bringás felvonulás

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. április 22.

Helyszín: Budapest

Gyere ki a Tabánba április 22-én, onnan indul az I Bike Budapest bringás felvonulás!

Olyan helyeken is tekerünk, ahol még sosem, és ahol máskor nem is szabad. Átbringázunk lezárt hidakon, és rakpartokon, elmegyünk egészen az Árpád-hídig és a Margitszigeten vissza, aztán az Alagúton, Lánchídon, és az Andrássy úton keresztül a Hősök terénél érkezünk a Városligetbe. Ott pedig programok, piknik és egy nagy bringaemelés várnak. A bicikli a legegyszerűbb, leggyorsabb, legszabadabb közlekedési eszköz. A Magyar Kerékpárosklubnál egy olyan jövőért dolgozunk, ahol mindenki bringázhat. Azt szeretnénk, hogy gyerekek, felnőttek és idősek is élvezhessék a biciklis közlekedés előnyeit. Az I Bike Budapesten egy napra olyan várost csinálunk, amilyennek a jövőt elképzeljük, ezért idén – többek közt – mini felvonulás is lesz kisgyerekes családoknak.

DÁTUM: 2018. április 22. vasárnap

GYÜLEKEZŐ: Tabán 14:00
INDULÁS: Tabán 15:00

ÚTVONAL: Erzsébet híd – Pesti alsó rakpart – Népfürdő utca – Árpád híd – Margitsziget – Margit-híd – budai alsó rakpart – Attila út – Alagút – Lánchíd – Andrássy út – Városliget
Térkép: http://bit.ly/2IcL39l

BRINGAEMELÉS: kb. 18:00 Városliget, napozórét

A felvonulás örömtekerés a város legszebb részein, egyben demonstráció a belváros forgalomcsillapításáért, a rakpartok és a hidak bringázhatóbbá tételéért, a Városligetben pedig az Olof Palme sétány megmentéséért.

Útközben zenészekkel, a bringaemelés előtt és után programokkal készülünk. Piknik és buli a Ligetben. Hozz barátokat!

A menetet Hollandia új nagykövete, René van Hell nyitja meg. Hollandia idén 10. éve támogatja a magyar bringás fejlődést, az első bringaemelés külön nekik szól.

A felvonulás lezárt utakon, rendőri biztosítás mellett zajlik. A zebrák 99%-a, nagyobb kereszteződésekben a tömegközlekedési járatok mellett az autóforgalom számára is átjárható lesz.

PROGRAMOK bringaemelés előtt és után:

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás