MIX AND MOVE!: Szeptember 15- 16-án ismét Családi hétvége az Andrássy úton

2018. szeptember 15. - 2018. szeptember 16.

Budapest Andrássy út

Idén tizenhetedik alkalommal, szeptember 16-22. között rendezik meg az Európai Mobilitási Hetet, a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés programsorozatát, melynek részeként az Andrássy úton Családi hétvége lesz szeptember 15-én (szombaton) és 16-án (vasárnap), amely hazánk legnagyobb zöld eseménye.
Erre a hétvégére ismét a gyalogosoké és a kerékpárosoké az Andrássy út. A színes programok részletesen megismerhetők a https://bkk.hu/mobilitasihet oldalon.

Budapest hosszú évek óta aktív résztvevője Európa legnagyobb közlekedési-környezetvédelmi programsorozatának, amely a városi közlekedés ésszerűsítését és a környezetkímélő közlekedési alternatívák népszerűsítését célozza meg, a városok fenntarthatóbbá és zöldebbé tételére, a gépkocsival történő közlekedés alternatíváinak kipróbálására buzdít.

A Családi hétvége az Andrássy úton rendezvény keretében kicsik és nagyok egyaránt megismerkedhetnek azokkal a közlekedési módokkal, amelyek versenyképes és környezetkímélő alternatívát kínálnak az autózás mellett. Az Európai Mobilitási Hét minden évben egy, a fenntartható mobilitáshoz kapcsolódó adott témakörre koncentrál. Az idei év mottója a „MIX AND MOVE!”, témája pedig a „multimodalitás”, ami a különböző közlekedési módok városi utakon történő legkedvezőbb kombinációját jelenti, mind az utas, mind pedig az áruforgalomban.

A Mobilitási Hét Családi hétvégéjét az Andrássy úton az Oktogonnál szeptember 15-én, szombaton délelőtt 10 órakor nyitja meg Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium fenntarthatóságért felelős államtitkára, Bagdy Gábor, pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes, Dabóczi Kálmán, a BKK vezérigazgatója, valamint Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója. A hétvégén a kilátogatókat a gépjárművek elől lezárt Andrássy úton a közlekedési szolgáltatók standjai mellett a fővárosi közszolgáltató társaságok, több minisztérium, civilszervezetek színes programjai és koncertek várják.

A Bajcsy-Zsilinszky úttól az Operáig tartó szakaszon megrendezik a Nemzetközi Streetfood Fesztivált. A Gasztro Sétány utáni részen új BKK-s társasjátékkal lehet játszani, melyben bárki játékfigura lehet: Budapest egyik útvonalát kell jelképesen végig járni a Batthyány tértől egészen Kőbánya-Kispestig. Az út kérdésekkel, kvízjátékkal, feladványokkal van kikövezve, és a környezettudatos közlekedésre tanít. Idén a Családok éve kiemelt kormányzati projekt is csatlakozott a rendezvényhez. Családi programjaik mellett, szervezésükben az Oktogonnál lévő nagyszínpadon fellép Caramel, Király Linda és Király Viktor, illetve a gyermekek kedvence, az Iszkiri zenekar és Kovácsovics Fruzsina zenekara.

A Családi hétvége programja részletesen megismerhető a BKK honlapján: https://bkk.hu/mobilitasihet

Az Európai Mobilitási Hét keretében a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezeteivel és partnereivel közösen szeptember 20-án reggel 7 óra és 9:30 között az ország több tucat pontján Bringás reggelire várja azokat, akik biciklivel indulnak el aznap. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozva a BKK az Erzsébet téren látja vendégül a kerékpárral közlekedőket. A BKK Társasjátékkal pedig több budapesti általános iskolába ellátogatnak a BKK munkatársai, hogy a gyerekek játékos formában ismerkedhessenek a fenntartható és környezetkímélő közlekedéssel.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés