BÜKKI KERÉKPÁROS TELJESÍTMÉNY TÚRA 2018

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. szeptember 16.

Helyszín: Miskolc Majálispark, Királyasztal

URL: https://www.facebook.com/events/2202777049954905/

Időpont: 2018. szeptember 16. (vasárnap), 8-17 óra között
A résztvevőknek ismét lehetőségük nyílik a Bükk-hegység természeti szépségeinek megismerésére és választásuknak megfelelően egy jókedvű, baráti, családi, vagy éppen egyéni tekerésre! 

Rajt és cél: Miskolc Majálispark, Királyasztal


Kérjük, hogy a gépkocsival érkezők a Herman Ottó Emlékpark, illetve az 1-es autóbusz végállomása melletti parkolót vegyék igénybe! A parkolótól az iránymutató táblákat követve érhetik el a Királyasztali faháznál található versenyközpontot. 


Jelentkezés, további információ: Előnevezést szeptember 12-ig tudunk elfogadni, a választott táv és a jelentkező nevével az info@zoldkapcsolat.hu e-mail címen vagy a Zöld Kapcsolat Egyesület Face oldalán üzenetként, a teljesítendő táv megjelölésével (30, 50, 80, 110).
Az előnevezés díját az egyesület számlaszámára kérjük átutalni: Zöld Kapcsolat Egyesület, 10700086-43426809-51100005. A nevezés visszamondására nincs lehetőség. 

• Fejvédő használata kötelező!

• 14 éven aluliak csak felnőtt kíséretével vehetnek részt a rendezvényen!


• Kérjük, hogy a teljesítménytúrán jó műszaki állapotban lévő kerékpárral vegyen részt, és a közlekedési szabályokat betartva közlekedjen.

• Javasolt felszerelés: működő képes telefon, Bükk-hegység turistatérkép, poncsó, kulacs, eü. csomag, tartalék belső, szerszámkészlet.

• A környezetterhelés csökkentésének érdekében a túra alatt a szervezők által biztosított frissítőket az általatok hozott pohárba, kulacsba tölthetitek.

• A teljesítménytúra útvonala végig aszfaltozott erdészeti, illetve közforgalmú utakon halad. A résztvevők a rajtban útvonal leírást tartalmazó igazoló füzetet kapnak. A választott távtól függően különböző számú ellenőrző pontot kell érinteni, melyek egyben frissítő pontként is szolgálnak.

• Felhívjuk a figyelmet a 110 km-es távra, ahol rossz minőségű útszakaszok is találhatók, országúti kerékpárok számára aggályos, a kerékpár megválasztása ennek ismeretében ajánlott. Itt lassítást és fokozott figyelmet javaslunk (miután ez nem verseny, hanem teljesítménytúra, nem okozhat nagyobb problémát).

• A jelentkezéssel a résztvevő tudomásul veszi továbbá, hogy a rendezvényen saját felelősségére vesz részt, a rendezőktől kártérítést semmilyen jogcímen nem igényelhet. Továbbá engedélyezi, hogy a rendezők információkat küldjenek a regisztráció során megadott e-mail címre.



Választható távok:


30 km 

Királyasztal – Alsóhámor – Felsőhámor – Hámori-tó – Savós völgy – Létrás-tető – Jávorkút –Kecskeláb rét – Lusta-völgy – Szinva-forrás – Lillafüred – Felsőhámor – Alsóhámor –Királyasztal

Táv: 34,1 km Szintemelkedés: 575 m Szintidő: 4 óra Indítás: 10.00-12.00 óra között 

Nevezési díj: 700/900 Ft (előnevezés/helyszíni nevezés)



50 km 

Királyasztal – Alsóhámor –Felsőhámor – Hámori-tó – Savós völgy – Létrás-tető – Jávorkút – Nagymező – Bányahegy –Pénzpatak – Rejtek – Hollóstető – Szinva-forrás – Lillafüred – Felsőhámor – Alsóhámor –Királyasztal

Táv: 49,9 km Szintemelkedés: 735 m Szintidő: 5 óra Indítás: 9.00-11.00 óra között

Nevezési díj: 800/1000 Ft (előnevezés/helyszíni nevezés)



80 km 

Királyasztal – Alsóhámor – Felsőhámor – Hámori-tó – Savós völgy – Létrás-tető – Jávorkút – Nagymező – Olasz kapu – Gerenna vár – Tótfalu völgy – Szilvásvárad – Nagyvisnyó – Dédestapolcsány – Mályinka – Kerek hegy – Szentlélek – Csókás – Őskohó – Hámori tó – Felsőhámor – Alsóhámor – Királyasztal

Táv: 80,1 km Szintemelkedés: 1325 m Szintidő: 7 óra Indítás: 8.00-10.00 óra között 

Nevezési díj: 1000/1200 Ft (előnevezés/helyszíni nevezés)



110 km

Királyasztal – Alsóhámor – Felsőhámor – Hámori tó – Savós völgy – Létrás-tető – Jávorkút – Nagymező – Bánkút – Mályinka – Dédestapolcsány – Uppony – Borsodbóta – Sáta – Lénárddaróc – Csernely – Bükkmogyorósd – Szilvásvárad – Szalajka völgy – Tótfalu völgy – Gerennavár – Olasz kapu – Nagymező – Jávorkút – Létrás-tető – Savós völgy – Hámori tó – Felsőhámor –Alsóhámor – Királyasztal

Táv: 111 km Szintemelkedés: 1490 m Szintidő: 9 óra Indítás: 8.00-10.00 óra között 

Nevezési díj: 1200/1500 Ft (előnevezés/helyszíni nevezés)



A rendezőség fenntartja a jogot, hogy a helyszínen nevezőknek a díjazását /medál, emléklap/ utólag küldje meg.

További információ:

Tel.: 706002852

info@zoldkapcsolat.hu

Honlap: www.zoldkapcsolat.hu





Szervező:

Zöld Kapcsolat Egyesület

Miskolc, Kossuth u. 13. 3525

———–

Támogató: Miskolci Mobilitási Hét

A rendezvény az Európai Mobilitási Hét és az “Autó nélkül a természetben nap” keretében hívja fel a figyelmet arra, hogy a növekvő gépjárműforgalom által okozott hatások a természetvédelmi területeken is egyre súlyosabbak, zavarják az élővilágot, valamint a környezetkímélő időtöltést választók (gyalogosok, kerékpárosok) pihenését.

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás