Tanár úr kérem, én készültem!

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. december 04. - 2018. december 21.

Helyszín: Győri Kovács Margit Iskola aulája Győr, Répce u. 2.

Tanár úr kérem, én készültem! De tényleg, beszéltem az Auerrel, meg a Nemecsekkel is, és összegründoltam a múlt század eleji iskolákból minden dokumentumot, íróeszközt és tanszert, amit csak tudtam. Néhány korabeli okirat egyenesen a győri iskolák korabeli életét idézi.
Aztán van itt némi bemutató az akkori gyerekek cserkész életéből – Kökörcsin sarokban pedig megjelennek a tanári kellékek (a puha tappertől a kemény nádpálcáig).

Tanár úr kérem én arra készültem, hogy kis ízelítőt adjak a mai szülőknek és nebulóknak az 1900-1930 közötti magyar iskolák életéből. Abból az izgalmas világból, melynek hangulatát „A Pál utczai fiúk” (1907), a „Tanár úr kérem” (1917) és a „Légy jó mindhalálig” (1920) egy életre belénk oltotta.
Én ezzel a varázslattal versenyezni nem tudok – és nem is akarok. De tényleg. Reményem csupán annyi, hogy a kiállítás megtekintése után minél többen leveszik majd otthon a polcról a kor irodalmi remekműveit és elbeszélgetnek egy kicsit a világ dolgairól az örökifjú fiúkkal.
A csupa nagybetűs Nemecsekkel, a légtornász Auerrel vagy a megsebzett Nyilas Misivel.
Ehhez kívánok jó kedvet, békességet. Kalas György

Helyszín: Győri Kovács Margit Iskola aulája (9024 Győr, Répce u. 2.)

Megnyitó: December 4-én (kedd) de. 11 óra
Megnyitja: Horváth Éva Andrea intézményvezető és Kalas György
Időtartam: 2018. december 4 – 21

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás