Pannon Természeti Élménynapok 2019

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. április 26. - 2019. május 01.

Helyszín: Burgenland Fertő-tó Fertő-Fertőzug Nemzeti Park

Az idei Pannon Természeti Élménynapok április 26. és május 1. között hat napon át 80 kirándulással várja az érdeklődőket. Az élménynapok Burgenland természeti kincseit és azok felfedezéséről szólnak. A programkínálat középpontjában – amely részben Magyarországra is átnyúlik – idén a "vízi élméynek & gyógynövények" tematika köré szervezett programlehetőségek állnak. Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, a családi napon idén is számtalan rendezvény ingyenes.
Az idei hatnapos rendezvény lenyűgöző és rendkívüli élményeket kínál minden korosztály számára április 26-tól május 1-ig a Fertő-Fertőzug Nemzeti Parkban és hat burgenlandi természeti parkban, illetve ezek burgenlandi és nyugat-magyarországi partnereinél. A kirándulások középpontjában a vízi élmények és a gyógynövények állnak.

Erdőfürdő és vízi nimfák
Ez a kreatív ajánlat különleges módon mutatja be, hogy a víz milyen változatos formákban jelenik meg Burgenlandban. Így megfigyelhetünk "a madarakat a víznél", kombinálhatjuk az "erdei fürdést a jógával", megismerhetjük a "burgenlandi halkülönlegességek" ízeit, és felfedezhetjük a "friss forrásvíz és az ősi szikla" eredetét. A gyerekek a "folyami rák, a tegzeslégy és társaik" nyomába eredhetnek, találkozhatnak a "doiberbachi hableánnyal", és arról is tudomást szerezhetnek, hogy a "vízi nimfák a mentazöld harisnyában" táncolnak.
Számos alkalommal kenuval "a hódok nyomába" eredhetünk, ugyanakkor a víz közelségét is megtapasztalhatjuk. Ezek a kenus kedvcsináló programok, a Fertő tó és a Wulka nádjain áthaladó túráktól kezdve egészen a burgenlandi folyókon tett kenus kirándulásokig terjednek.

A természet ajándékai
Az évi 300 napos napsütésben, Burgenlandban nemcsak a szőlő, hanem minden más gyógynövény is nagyszerűen növekszik. Ennek megfelelően, a Természeti Élménynapok programjai és a gyógynövényséták bemutatják a "természet műhelyét" és azt is, hogy mit is lehet varázsolni a helyi vadon termő gyógynövényekből. Megtanulhatjuk, hogyan készítsünk természetes kozmetikumokat, hogyan varázsoljunk vadnövény-snacket a saját kertünkben szedett hozzávalókból, vagy hogy hogyan kell feldolgozni az úgynevezett "gyomokat" kulináris és kozmetikai célra. Megtudhatjuk, hogy  melyek azok a gyógynövények amik jót tesznek a léleknek, és, hogy mi is az a "gyógynövény varázslat – boszorkányművek".

Bor- és természeti hétvége az ínyencek és kerékpárosok számára
A "vízi élmények és gyógynövények" tematikus fókusz mellett a klasszikus kirándulások is bővítik az ajánlatot, mint például a határon átnyúló "kerékpáros túra a vasfüggöny mentén" és a denevér túra Burg Lockenhausnál. Idén új programként számos túlélési túra is szerepel az ajánlatban. A családi napon, április 28-án, sok partner ingyenes programokat kínál a gyermekek és családok számára.

Az érdeklődők a hosszú hétvégét számos természeti élményekkel gazdagíthatják, melyek remekül kombinálhatók a Pannon Bortavasz rendezvénysorozat változatos kínálatával északon és Burgenland déli részén is. Nyitott pincék, szőlőskertek és kulináris felfedezések várnak a látogatókra. Minden kerékpáros, kortól és gyakorlattól függetlenül, megfelelő kerékpáros túrát találhat az összesen 2500 kilométernyi kerékpárút nyújtotta lehetőségek közül.

 

 


A burgenlandi szállodák számára a Pannoni Természeti és Élménynapok és a Bortavasz rendezvénysorozat kombinációja ismét egy megfelelő alkalom arra, hogy vonzó ajánlatokkal lepjék meg a természet és bor kedvelőit. A Természeti Élménynapok programjain való részvételhez regisztráció szükséges.  Információ és foglalás >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás