A körforgásos gazdaság hazai megvalósítása

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. március 28.

Helyszín: Számalk-Szalézi Szakgimnázium, 1119 Budapest, Mérnök utca 39.

URL: További részletek itt >>>

Email cím: oktatas@hosz.org

MEGHÍVÓ KONFERENCIÁRA

Megkezdődött a körforgásos gazdaság jogszabálycsomag hazai jogrendbe való átültetésének szakmai előkészítése. 2018. június 14-én hatályba lépett az alábbi hat, a körforgásos gazdaság megvalósítását célzó, hulladékgazdálkodással összefüggő európai uniós módosított irányelv:
• a hulladékról szóló 2008/98/EK irányelv (Hulladék Keretirányelv- HKI);
• a csomagolásról és a csomagolási hulladékról szóló 94/62/EK irányelv (CSIE);
• a hulladéklerakókról szóló 1999/31/EK irányelv (HL);
• az elhasználódott járművekről szóló 2000/53/EK irányelv (EG);
• az elemekről és akkumulátorokról, valamint a hulladékelemekről és –
akkumulátorokról szóló 2006/66/EK irányelv (E+A), valamint
• az elektromos és elektronikus berendezések hulladékairól szóló 2012/19/EU
irányelv (WEEE).
A módosított irányelvek hazai átültetése és a bennük foglalt kötelezettségek teljesítése a környezetvédelmi politikai döntéshozás kiemelt feladata, mivel a tagállamoknak 2020. július 5-ig meg kell hozniuk a szükséges jogszabályi rendelkezéseket.
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium e folyamat elősegítésére szakértői fórumot hozott létre, amelyben a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetsége is aktívan részt vesz.
A körforgásos gazdaságra vonatkozó szabályozás hazai hulladékgazdálkodásra gyakorolt várható hatásainak áttekintése céljából a Szövetség konferenciát szervez, „A körforgásos gazdaság hazai megvalósítása” címmel.
A rendezvényt a PTKF/354/2018 sz. okiratban rögzített, az Agrárminisztérium Zöld Forrás támogatásának köszönhetően megvalósuló projekt keretében szervezi a Szövetség, ami
100 diák és tanár részvételét díjmentesen teszi lehetővé.
A projekt megnevezése: „Lépések a körforgásos gazdaság irányába. A körforgásos gazdaság hazai megvalósulásának támogatása a hulladékgazdálkodás terén végzett szemléletformálással, konferenciaszervezéssel és honlap üzemeltetéssel.”
A honlap elérhetősége >>>

A konferencia időpontja: 2019. március 28. (csütörtök), 10.00 – 15.30 óra között, regisztráció 9.30 órától.

Helyszín: Számalk-Szalézi Szakgimnázium, 1119 Budapest, Mérnök utca 39.
Megközelíthető: M4 metró Bikás park megállójától, Fehérvári úton járó villamosok Etele úti megállójától, Tétényi úton közlekedő autóbuszok Bikás park megállójától gyalog, parkolás az épület környékén.

   RÉSZLETES PROGRAM A HOSZ HONLAPJÁN >>>

Jelentkezés külön a vállalati ill. az oktatási intézményekből érdeklődők számára a www.hosz.org honlapon található jelentkezési lap visszaküldésével az oktatas@hosz.org e-mail címre.

További tájékoztatás: Major Ágnes képzési vezető, 06 30 900 7323, oktatas@hosz.org

A témaválasztáshoz kapcsolódik, hogy a Bureau of International Recycling (70 ország hulladékhasznosító vállalatait és nemzeti szövetségeit tömörítő szervezet, amelynek a Szövetség is tagja), 2019. március 18-ára meghirdette a „Global Recycling Day”-t, a szelektív hulladékgyűjtés és hulladékhasznosítás előtérbe helyezésére.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás