Eco-Art Kiállítás Budapesten

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. június 01. - 2018. június 14.

Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria Budapest, Templom utca 2-10.

Email cím: reokcecilia@kulturkuria.hu

Nagy érdeklődés fogadta a Nemzetközi Zöldág Fesztivál legújabb eseményét, mely az Európai Fenntarthatósági hét keretében került megrendezésre és június 14-éig megtekinthető a Klebelsberg Kultúrkúriában.

A nemzetközi tárlat a fenntarthatóság különböző nézőpontjait tükröző képzőművészeti és iparművészeti alkotásokat sorakoztat fel, hangsúlyozva e művészet társadalomformáló erejét, természethez való kötődését és ökológiai problémákra való érzékenységét.

Az „Art For Future” alcímet viselő nemzetközi fesztivál sorozat immár 7. éve kerül megrendezésre a Kultúrkúria égisze alatt, a Földművelésügyi és a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium illetve külföldi diplomáciai testületek támogatásával.  A nemzetközi szinten is egyedülálló környezettudatos művészeti fesztiválsorozaton eddig 28 ország művészei, művészeti és tudományos intézményei képviseltették magukat. A most látható kiállítás a Nemzeti Fenntartható Fejlődési Tanáccsal együttműködésben lett az Európai Fenntarthatósági Hét programjának hivatalos része. 

Az Eco-Art kiállításon bemutatásra kerülnek a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Design Intézetének Textiltervező Tanszékén az MA képzésében 2018-ban, a Nemzetközi Zöldág Fesztiválhoz kapcsolódóan, Reök Cecília közreműködésével elindított öko-design tervezés első projektjei, melyeknek témavezető tanárai Bényei Tünde DLA, egyetemi docens és Bodnár Enikő egyetemi tanársegéd, az alkotó hallgatók pedig Bokányi Nóra, Eifert Kata Nóra, Lőrincz Hanna, Módra Bettina, Schneider Anna, Szekeres Ákos és Vecsei Kinga Réta. A tárlaton bemutatásra kerül még a MOME további két projektje, melyek a Fesztivál témaköréhez kapcsolódó területeket képviselnek, témavezető tanára Benczúr Emese mester tanár, közreműködői Kárpáti Judit és Esteban De La Torre DLA hallgatók, az alkotó hallgatók pedig Bakács Orsolya Katalin, Bokányi Nóra, Eifert Kata Nóra, Lőrincz Lili Hanna, Módra Bettina, Schneider Anna Borbála és Szekeres Ákos. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel való kiemelt szakmai együttműködés elsősorban Harmati Hedvig DLA, tanszékvezető egyetemi docens támogatásával valósult meg.

A kiállítók között szerepel még az Észt Intézet részéről Katrin Pere, a német Comebeck Fine Art Galériától Brigitte Kratochwill és a magyar Eco-Design Team is. A Fesztiválról és a környezettudatos művészet jelentőségéről, nemzetközi aktualitásairól Reök Cecília előadásait is meghallgathatták az érdeklődők a Magyar Tudományos Akadémia – Ökológiai Kutatóközpontjában, a Magyar Népi Iparművészeti MúzeumHagyományok Házában, a Parlament – Országgyűlés Irodaházában, valamint a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál keretében Áder János köztársasági elnök számára tartott prezentáció alkalmával. 

Időpont: 2018.június 14-ig
Helyszín: Klebelsberg Kultúrkúria, 1028 Budapest, Templom utca 2-10.

További információk: Reök Cecília +36 20 2991040

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás