Húsvéti Föld Ünnep

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. április 21. - 2019. április 22.

Helyszín: Körösvölgyi Állatpark

Email cím: korosvolgy@kmnp.hu

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark bemutatóhelye idén is színes programokkal várja majd kedves vendégeit Húsvétkor.     
A teljes tavaszi szünet és ezen belül a Húsvét minden napján nyitva tart az Állatpark. Rügyfakasztó vasárnap, azaz április 21.-én és Vízbevető Hétfőn vagyis április 22.-én pedig kivételes, ünnepi eseményekbe is bekapcsolódhatnak a látogatók. Mivel idén a Föld napja is Húsvét Hétfőre esik, ezért ez még különlegesebbé teszi majd a rendezvényt.
 
A legkisebb gyerekeket kisállat simogatásra és „nyuszitojás” keresésre, népi motívumos húsvéti arcfestésre invitáljuk. A felnőtteket Nemzeti Parki védjegyes termékeket bemutató piac várja, ahol maguk a termelők kínálják és kóstoltatják természetbarát módon készülő ízes sajtjaikat, mézeiket, szörpjeiket, lekvárjaikat, egyéb különleges termékeiket.
 
Húsvét vasárnap népi iparművész vezetésével gyönyörű, hagyományos hímes tojásokat festhetnek az érdeklődők. A saját elkészített alkotását mindenki haza viheti magával, hogy másnap azzal várhassa a locsolókat.
 
Húsvét vasárnap és Húsvét hétfőn is számos állatparki faj szakmai ismertetője hangzik majd el. Mivel jónéhány állatparki lakó kedvence a tojás, ezért mindkét nap megtekinthetőek lesznek majd tojásos látványetetések is.
 
A Föld napja alkalmából minden hozzánk betérő vendégünknek lehetősége lesz kideríteni a Föld napi rejtélyt, amit a tanulságon felül apró ajándékokkal is jutalmazunk majd.Mindenkit nagy szeretettel vár a tavaszi pompájában díszlő Anna-liget egy igazán üdítő és emlékezetes családi kikapcsolódásra!
 
Helyszín és elérhetőség:
Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság
Körösvölgyi Állatpark
5540 Szarvas, Anna-liget 1.
GPS koordináták: 46º 51’29.39” É 20º 31’ 31.57” K
Telefon: +36 30 475 1789
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás