II. Biológiai adatbázisok és adattárolás workshop

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. november 06. - 2018. november 10.

Helyszín: Fertőújlak

Az első azonos című workshopot 4 évvel ezelőtt szerveztük, aminek a fő célja az volt, hogy bemutassuk egymásnak, hogy milyen adatkezelési megoldásokat használunk természetvédelmi és biológiai kutatási adatok tárolására és rendszerezésére. Az idei, most megrendezésre kerülő találkozó tematikus célja a kutatás és természetvédelem és társadalom közötti információs kapcsolat és ehhez kötődő informatikai megoldások. Azaz hogyan tudjuk a technológiát a természetvédelem, kutatás és a társadalmi kapcsolatok elmélyítésének érdekében használni.

Ez a rendezvény tényleg egy munkaértekezlet lesz, nem pedig egy hagyományos konferencia. A Debreceni Egyetem és a Fertő-Hanság Nemzeti Park Igazgatóság közös szervezésében november 6-10 között Fertőújlakon, a Csapody István Természetiskolában megrendezésre kerülő eseményen lesz két kurzus, fejlesztői „CodeCamp”, terepi adatgyűjtő mobil alkalmazás bemutatás és megbeszélés és természetesen előadások is: kutatás, természetvédelem és társadalom közötti információs kapcsolatokról és ennek technikai hátteréről.

Habár tudjuk, hogy elég későn hirdetjük az eseményt meg, azért bízunk benne, hogy még elegendő idő lesz a felkészülésre, hogy előadásokkal is tudjanak jelentkezni azok akiknek van a tematikának megfelelő anyaguk.

Programterv

  OpenBioMaps CodeCamp;

  OpenBioMaps CodeCamp;

 OpenBioMaps kurzusok;
Az OpenBioMaps alapú terepi adatgyűjtő mobil alkalmazás bemutatása;
Ötletelő beszélgetés a terepi mobil alkalmazásokról és az OBM app további fejlesztéséről;
OBM Konzorciumi találkozó;  Előadások, szociális program

  Kirándulás és beszélgetés

Várunk jelentkezőket a CodeCamp-on való részvételre. Ez „hard-core” informatika lesz, úgyhogy olyan kollégák részvételére számítunk leginkább akik szeretnek programozni. A CodeCamp programterve szerint foglalkozni fogunk az OpenBioMaps webes alkalmazás térképi felületének OpenLayers JS könyvtárainak lecserélésével. Továbbá foglalkozni fogunk különböző forrásokból származó fajnév törzstáblák integrálásával (pl. Catalogue of Life). Továbbá foglalkozni fogunk OpenBioMaps adatbáziszerver konfigurálásával.

Várjuk előadók jelentkezését kutatás természetvédelem és civil szféra közötti kapcsolatokról és ennek technikai hátterét bemutató előadásokkal, ill. erről szóló tapasztalatokról és felmerült problémákról. 5 vagy 15 perces előadásokkal lehet jelentkezni ill. posztert is lehet hozni.

Továbbá várjuk az OpenBioMaps rendszerrel ismerkedni, vagy meglévő ismereteiket elmélyíteni kívánó kollégák jelentkezést a két kurzusra.

Kapcsolat a szervezőkkel bioladat2@vocs.unideb.hu email címen.

Várjuk minden érdeklődő jelentkezését!!!

Üdvözlettel a szervezők: Bán Miklós és Takács Gábor

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás