Jólét a Nemnövekedésben? – A Klímabarát Esték januári előadása

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. január 22.

Helyszín: Budapest, 1088 Múzeum utca 7.

A 2019-es Klímabarát Esték-rendezvénysorozat évadnyitó eseményének előadója Vincent Liegey lesz Franciaországból, a Nemnövekedés Mozgalom szószólója.

A nemnövekedés (angolul: degrowth, franciául: décroissance) egy politikai, gazdasági és társadalmi mozgalom, melynek keretét környezetvédelmi, fogyasztásellenes és antikapitalista eszmék jelölik ki. A nemnövekedés eszméjével azonosuló gondolkodók fellépnek a termelés és a túlfogyasztás, s ennek járulékos negatív hatásai ellen. Az eszme kivitelezhetősége a túlfogyasztás oly módon történő csökkentésében rejlik, mely nem fogalmazza meg feltétlen célul a jólét csökkentését. A nemnövekedés híveinek célja sokkal inkább az, hogy maximalizálja a jóllétet és a jólétet a nemfogyasztás eszközeinek segítségével; azaz feladatmegosztással, mérsékeltebb fogyasztással, szabadidőnek, művészetnek, gondolkodásnak, olvasásnak, zenének, családnak és kisközösségeknek szentelt sokkal több idővel és figyelemmel.

A Nemnövekedés Mozgalom Budapesten élő szószólójával, a mind a francia, mind a magyar közélet ügyeiben egyaránt aktívan részt vevő Vincent Liegey-vel beszélgetünk arról, mi is ennek a tipikusan alulról jövő, lassan, de szívósan terjedő mozgalomnak a célja. Az esemény során angol-magyar tolmácsolás biztosított.
A rendezvényen a francia Nemnövekedés Mozgalom ikonikus sikerkönyve, A jólét gazdasági növekedés nélkül című kötet magyar és francia kiadása is megvásárolható.

2019. január 22., kedd, 18:00–19:30
Kossuth Klub Budapest, 1088 Múzeum utca 7.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás