Új Energia Törvény első tapasztalatai – szakmai napok

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. március 16. - 2016. március 18.

Helyszín: 1043 Budapest, Csányi László u. 34.

Élesben az energiahatékonyságról,  új Energia Törvény a gyakorlatban
A 2012-es EU energiahatékonysági direktívához illeszkedő magyar rendelkezésétől volt hangos több előadóterem is az elmúlt egy évben. A témában érintett nagyvállalatok nagy része eldöntötte, hogy melyik alternatívát választja a nemzeti rendelkezésnek való megfeleléshez, többen már tavaly megszerezték az energetikai audit jelentést vagy az ISO 50001 szabvány szerinti tanúsítványt. Akadnak azonban olyan vállalkozások is, akik még kivárnak, mert a legeredményesebb megoldást szeretnék választani a költségek optimalizálására és kevés a visszaigazolt eredmény a választható lehetőségek megtérüléséről. A fő cél nem a törvénynek való megfelelés kell legyen, hanem az energiafogyasztás mérséklése és az energiaköltségek csökkentése. Az energiateljesítmény javítása nagy mértékben attól függ, hogy milyen szakmai körültekintéssel kezeljük az energetikai auditok megállapításait, vagy az ISO 50001 energiahatékonysági irányelvek betartását – mondja Kohl Zsuzsanna a FrameWork Hungary Kft. ügyvezetője. Bár az említett energiahatékonyságról szóló 2015. évi LVII. törvény néhány hónapja változott, a határidő közeleg és a tét nem kicsi: 10 millió Forint bírságot is kiszabhat a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH), ha valamely nagyvállalat 2016. December 31-ig nem felel meg az előírt kötelezettségnek.

Az eredményesség elérése pedig több kérdést is felvet:
Melyek a MEKH legfrissebb állásfoglalásai – mit fogad el és mit szankcionál valójában?
Az energetikai audit mikor nem kidobott pénz?
Invesztálás nélkül milyen energiaspórolási eszközök, szabályok léteznek?
Min áll vagy bukik meg az ISO 50001 tanúsítása?
Milyen esettanulmányok vannak, amelyekből tanulhatunk?

A FrameWork Hungary Kft. három napos szakmai rendezvény keretében ad választ ezekre a felvetésekre saját esettanulmányai, az energiahatékonysági törvényhez illeszkedő eddigi tapasztalatai jegyében.
A 2016. Március 16-18-án megrendezésre kerülő rendezvény szándékaink szerint hozzájárul ahhoz, hogy a vállalatok a lehető legnagyobb mértékben növeljék energiahatékonyságukat, csökkenteni tudják energiaköltségeiket, függetlenül attól, hogy milyen formában kívánnak megfelelni a törvényi előírásoknak. A jelentkezők maguk dönthetik el, hogy érdeklődésüknek megfelelően melyik szakmai napon, illetve képzésen kívánnak részt venni.

A rendezvény részleteit és jelentkezési feltételit itt találja >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás