Társasházak zöldítése – OTP pályázat

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. február 17. - 2017. június 18.

Helyszín: országos pályázat

Idén is megjelent az OTP Társasházi Pályázata, melyen – többek közt – energetikai felújításra, környezettudatos életvitellel kapcsolatos beruházásokra, parkosításra, kertépítésre, biciklitároló kialakítására is lehet támogatást igényelni 2017. június 18.-ig.

A pályázat célja a társasházak és lakásszövetkezetek szűkebb környezetének minőségi javítása, szépítése, rendezettebbé tétele, a közösségi élet kialakításának, fenntartásának támogatása, a lakóépületek és a lakók biztonságát szolgáló fejlesztések támogatása, és ezeken keresztül a közösségi kezdeményezések ösztönzése.

A pályázaton bármely társasház és lakásszövetkezet részt vehet, díjazásban azonban csak a pályázat benyújtásának időpontjában OTP Bank bankszámlaszerződéssel rendelkező indulók részesülhetnek, valamint azok az indulók, akik 2017. június 30-ig OTP Bank bankszámlaszerződést kötnek.

A pályázati díj formája vissza nem térítendő támogatás. Pályázatot a pályázati céloknak megfelelő feladatokra az alábbi kategóriákban lehet benyújtani:

I. kategória: Ezermester

Az „Ezermester” kategória a társasház/lakásszövetkezet üzemeltetésének hatékonyságát támogató pályázatokat foglalja magába. Ebbe a kategóriába tartoznak a szigetelési, korszerűsítési, felújítási és építési munkálatok, a környezettudatos életvitellel kapcsolatos beruházások (pl. szelektív hulladékgyűjtés, tárolás, lakossági sütőolaj és zsiradék hulladék elkülönített gyűjtésének megoldása), az adminisztráció fejlesztésével kapcsolatos beruházások, amelyek a ház műszaki üzemeltetését, energiahatékonyságát, pénzügyi és egyéb ügyviteli folyamatait hivatottak támogatni (pl. intelligens és informatikai eszközök, társasházi ügyviteli szoftverek beszerzése), továbbá az energiahatékonysági felújítások, beruházások (pl. megújuló energetikai eszközök telepítése, fűtési- és melegvíz-rendszerek korszerűsítése), szerkezeti elemek karbantartási munkálatai.

II. kategória: Biztonság

A kategóriába a társasház/lakásszövetkezet és a lakók biztonságát és védelmét szolgáló fejlesztéseket célzó pályázatok fogadhatóak be. 

III. kategória: Közösségépítés

A társasház/lakásszövetkezet minden tagja által igénybe vehető, közös helyiség (klubszoba, edzőterem), közös használatú szabadtéri terület (kerti sütő-főző hely, pihenőhely, parkosítás, kertépítés, dísznövények telepítése, gyepesítés stb.), biciklitároló kialakítása, felújítása, berendezése. Továbbá gyermekek környezetének, életterének minőségi javítása; felnőtt szabadidős területek és gyermek játszóhelyek kialakítása, felújítása, EU-szabvány szerinti átalakítása; játszóhelyiség kialakítása, berendezése.

Különdíj – közönségszavazással

A különdíjért az 1 000 000 Ft összeget elérő pályázatok indulhatnak, a zsűri kategóriánként 3 db, helyezésben nem részesült pályázatot jelöl Facebook közönségszavazásra, amelyek közül a Különdíjat a szavazás időtartama alatt legtöbb szavazatot/like-ot gyűjtő (holtverseny esetén a kellő szavazatszámot előbb összegyűjtő) pályázat nyeri el. A pályázat a fenti három kategória mindegyikében külön első, második és harmadik helyezettet hirdet. A helyezettek az alábbi összegű vissza nem térítendő támogatásokat nyerhetik el:

  • első díj: 1.500.000 Ft (bruttó támogatási összeg) – kategóriánként,
  • második díj: 1.000.000 Ft (bruttó támogatási összeg) – kategóriánként,
  • harmadik díj: 500.000 Ft (bruttó támogatási összeg) – kategóriánként,
  • különdíj: 1.000.000 Ft (bruttó támogatási összeg) – a három kategóriából 1 db

A pályázatok beküldési határideje: 2017. június 18. 

További részletek és információk itt olvashatók.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás