Zöldgömb: Az ózonréteg védelmében

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. szeptember 09. - 2017. szeptember 13.

Helyszín: Lánchíd Rádió

Az ózonréteg védelmében – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2017. 09. 09. szombat 13.05 ismétlés: 2017. 09. 13. szerda 23.05

Harminc éve, 1987-ben írták alá az ózonréteg védelméről szóló montreali jegyzőkönyvet. A szerződő államok vállalták, hogy kivonják az ózonkárosító anyagokat, de a kiváltó anyagokkal újabb problémák merültek fel. Hogyan áll most az ózonréteg védelme? – kérdeztük dr. Faragó Tibor környezetpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanártól, akivel az amerikai hurrikánok kérdését is szóba hozzuk.

A bíróság a Ligetvédőknek adott igazat, a Közlekedési Múzeumnál szükség lett volna környezetvédelmi hatástanulmányra. Garay Klára biológus, a Budapesti Városvédő Egyesület Környezetvédelmi Tagozatának vezetője, a Városliget Barátai blog szerkesztője nemcsak a bírósági tárgyalásról számol be, de azt is elmondja, hogy mi a probléma a kanadai nyárfák kivágásának tervével.

A budapestiek többsége nem akar mobil gátat a Római-partra, derült ki a Závecz Research friss közvélemény kutatásából. Gadó György Pál, a Greenpeace zöldterület-védelmi programvezetője a felmérés eredményét ismerteti.

A nemrégen véget ért Gyüttment Fesztiválon minden környezetbarát. Hogyan készültek a fesztiválra, és mire ügyeltek, arról Tuba Máté humánökológus, az egyik szervező beszél.

A román kormány visszavonja Verespatak világörökségi jelölését, és ezzel utat nyithatnak a cianidos aranybányászatnak. Fidrich Róbert, a Magyar Természetvédők Szövetségének programvezetője az okokról, és a lehetséges következményekről tájékoztatja hallgatóinkat.

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás