Lehoczky János -díj 2018

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. január 02. - 2018. február 20.

Helyszín: országos pályázat/jelölés

Letölthető anyag

Az Erdei Iskola Egyesület (EIE) az Erdei Iskola Program támogatásával 2005-ben megalapította a Lehoczky János-díjat. A díjat az erdei iskola mozgalom területén tevékenykedő, az erdei iskola mozgalom szereplői által elismert személy kapja, aki munkásságával sokat tett és tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásáért, hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megőrzéséhez, fejlődéséhez, népszerűsítéséhez, és tapasztalatát, tudását megosztja, átadja embertársainak, ezáltal biztosítva a folytonosságot.
A díj célja emléket állítani a fiatalon elhunyt, ám gazdag munkásságot maga után hagyó környezeti nevelőnek, pedagógusnak, és díjazni a Lehoczky János emlékéhez méltó munkásságot folytató erdei iskolázókat, környezeti nevelőket.

A díjazott a díj által erkölcsi megbecsülésben részesül.
A díjra az a személy jelölhető a mellékelt jelelőlapon, aki etikailag feddhetetlen, szakmai munkáját az ifjúsági korosztály számára pozitív példát mutatva végzi, és eleget tesz az alábbi szempontok valamelyikének:
1. Munkásságával sokat tesz az erdei iskola mozgalom kiterjesztéséért. Publikációkkal, előadásokkal, továbbképzésekkel segíti népszerűsítését, minőségi fejlesztését.
2. Munkájával sokat tesz az ifjúság környezettudatosabb gondolkodásmódjának és magatartásának kialakulásáért, a fenntartható fejlődést népszerűsíti. Hozzájárul az erdei iskolázás hagyományainak megerősítéséhez.

A jelölések beérkezési határideje 2018. február 20. éjfél.

A jelöléseket az alul csatolt jelölőlapon lehet benyújtani az alábbi E-mail címekre: erdiskegy@gmail.com, vagy erdeiiskola@erdiskegy.hu vagy kamilla.rozsnyai @gmail.com.

A beérkezett jelölésekről visszaigazolást küldünk.

Az Erdei Iskola Egyesület vezetősége és a Lehoczky – díj kuratóriuma

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás