Zöldgömb: a beporzók napja

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. március 10. - 2018. március 14.

Helyszín: Lánchíd Rádió

A beporzók napja – Zöldgömb szombat 13.05

Adás: 2018. 03. 10. szombat 13.05 ismétlés: 2018. 03. 12. szerda 23.05

A lakossági fűtés levegőszennyezése és a génszerkesztés jogi kérdései is szerepeltek a Jövő Nemzedékek szószólójának állásfoglalásaiban, ezekről beszélgetünk Bándi Gyula jogászprofesszorral, a Jövő Nemzedékek szószólójával.

Ausztria után Luxemburg is bepereli Magyarországot a paksi bővítési tervek miatt. Jávor Benedek, ökopolitikus, a Párbeszéd uniós képviselője az európai atomenergia termelés helyzetét is elemzi.

A tudomány és az Európa parlament is ellenzi a méhgyilkos vegyszerek használatát, a parlament állásfoglalásában felhívta a Bizottságot, hogy tiltsák be a káros neonikotinoidokat. A Greenpeace üdvözli a képviselők döntését és reménykedik a betiltásban, mondja Simon Gergely környezetkémikus, a Greenpeace regionális vegyianyag szakértője.

Legyen március 10.-e a beporzók napja! – javasolja két szakember, dr. Vásárhelyi Tamás biológus, muzeológus, a Magyar Természettudományi Múzeum volt főigazgató-helyettese és Győrfy Borbála ökológus, az ELTE tudománykommunikáció, mesterszakos hallgatója

Szerkesztő – műsorvezető: Mangel Gyöngyi

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás