Zöld szervezetek 2018. évi Országos Találkozója

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. április 12. - 2018. április 15.

Helyszín: Kalotaszentkirály – Zentelke

Kedves Mozgalom! Bizonyára sokan várjátok a 2018. évi Országos Találkozót, amely először a találkozók történetében „határainkon túl”, Kalotaszentkirály – Zentelke községben kerül megrendezésre.
A program időpontja: 2018. április 12-15. A találkozóval kapcsolatos első hírlevelünket valamint további információkat megtekinthetitek a zoldcivil.hu és a holocen.hu weboldalon.

A Találkozó programterve formálódik még, köszönjük azoknak, akik ötleteikkel már eddig is segítették a szervezést, illetve jelezték a részvételi szándékukat az egyes alprogramok szervezésében! A Találkozóra való regisztráció terveink szerint február hónapban kezdődik, ez idáig szeretnénk a szakmai és szabadidős programokat véglegesíteni.

Folyamatosan várjuk javaslataitokat, ötleteiteket, mind a szakmai mind pedig a szabadidős programokkal kapcsolatban január 15-ig!
A szekciókkal kapcsolatos ötleteket (téma, szekcióvezetés, javaslatok a tervezett szekció vezetőjének személyére, stb.) a kissjozsef.holocen@gmail.com vagy a parpi2001@gmail.com email címekre kérjük küldeni maximum 500 karakter terjedelemben.

A szekcióötleteket érkezési sorrendben regisztráljuk! A plenáris üléssel kapcsolatos gondolatokat (előadók személye, "témafinomítás",stb.) az ifarkas@mtvsz.hu címre várjuk.

A Klímavédelem és alkalmazkodás témakörben a lajtmann@gmail.com címre érkezhetnek a javaslatok.

A Turizmus és fenntarthatóság nagyszekcióhoz kapcsolódó (előadók, stb.) véleményeket Hajdu Zoltán várja a zoltanhajdu1@gmail.com címre.

Kérjük a horvath.kinga@tff.hu címre jelezzétek amennyiben a szombat délelőtti „civil expo”-ra illetve vásárra szeretnétek anyagot (ide értve a saját szervezet bemutatkozó anyagait, illetve népszerűsítő kiadványait) vagy terméket hozni, bemutatni, árulni. Ehhez a rendezők biztosítják az asztalokat, székeket. A programelemet a falu főterén, illetve főutcáján szeretnénk megrendezni.

A kulturális és szabadidős-programot érintő javaslatokkal Gőz Brigittát (goz.brigitta@gmail.com) vagy Péter György Árpádot (parpi2001@gmail.com) keressétek.

További információ: Kiss József: +36 30/967 47 96 Péter György Árpád : +40 740 418 89

Az eddig rendelkezésre álló programvázlat a következő: A 2018. április 12-15. (csütörtök-vasárnap) program struktúrája Mottó:„Kárpát-medence, mint ökológiai egység”

– csütörtök délután, este: érkezés, regisztráció, falubemutatás (Ady Kiállítás, néprajzi gyűjtemény, XIII századi református templom stb), filmvetítés

– péntek délelőtt: kirándulások (Több kirándulást tervezünk az előzetes jelentkezések alapján:
1, Szilágysági barangolások /almásgalgói „Sárkányok kertje”, Zilah Wesselényi szobor, zsibói Wesselényi kastély, botanikus kert,
2, Erdély szíve Kolozsvár/ botanikus kert, főtér, Mátyás szülőháza, Házsongárdi temető, stb.
3, A Bihar-hegység lábánál, Székelyjói vízesés, víztározók,
4, Kirándulás a Kő hegy tavaihoz,
5: Kalotaszeg híres templomai: Körösfő, Magyargyerőmonostor, Magyarvalkó,/ Tervezett indulás 8-9 óra, visszaérkezés 15 óra)

– péntek délután: megnyitó (16.30) – plenáris ülés: Tájgazdálkodás, biológiai sokféleség megőrzése a Kárpát-medencében (17.30-19.00) – péntek este: szekcióprogramok (esetleg mozgalmi plenáris) (20.30-22.00)

– szombat délelőtt:helyi termék bemutató és vásár, „civil expo”, „nyitott porták” szekcióprogramok akár két részletben (9.00-12.00) – szombat kora délután:kiemelt szekciók: Hulladék-megelőzés és hulladékgazdálkodás, Turizmus és fenntarthatóság, Klímavédelem és alkalmazkodás (14.00-16.00)
– szombat délután, este:kulturális, közösségi programok, igény szerint szervezetek bemutatkozása, kötetlen beszélgetések esetleg szekcióülések

– vasárnap: záróplenáris (9.00-11.00), helyi kulturális programok (falubemutatás, kézművesség) – Indulás haza: 11 órakor

A képes bővebb programleírást a (http://holocen.hu/index.php/iiiii/tervezett-kirandulasok) olvashatjátok. . Üdvözlettel: Az OT szervezői!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás