KUKAkulTÚRA – a hulladékkezelők nyílt napja 2018. május 11-12.

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. május 11. - 2018. május 12.

Helyszín: országosan számos hulladékkezelő

URL: Bővebb információ: www.szelektalok.hu/kukakultura

Email cím: info@teszedd.hu

A Földművelésügyi Minisztérium ZÖHÁT KNSZFF 2018. május 11-12-én (péntek-szombat) megszervezi a „KUKAkulTÚRA – a Hulladékkezelők Nyílt Napja” című programot.

Országosan több mint 50 hulladékkezelő- és hasznosító üzembe látogathatnak el az érdeklődők, akik a www.szelektalok.hu/kukakultura honlapon választhatják ki saját túraútvonalukat. Ugyanitt letölthető plakát is található, amelyet a környezetükben (lakóház, iskola bejárat, folyosó, stb.) is bárhol kitehetnek.

A honlapon kiválasztott helyszínek megtekintése ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött (a Helyszínkereső-ben feltüntetett fogadó cég által megadott elérhetőségeken: e-mail, telefon, link).

A rendezvényhez csatlakozó hulladékkezelő-és hasznosító üzemek ezen a 2 napon megnyitják kapuikat és bepillantást engednek a hulladékkezelés kulisszái mögé. A résztvevők így saját szemükkel láthatják, hogyan történik – többek között – az elektronikai és az elektromos hulladékok bontása, a forgalomból kivont gépkocsik zúzása, a fém-, a papír- és a műanyaghulladék előkezelése, válogatása – azért hogy értékes másodnyersanyagokká váljanak és visszakerüljenek a gazdaság körforgásába. A különböző helyszíneken a résztvevők megismerhetik a legújabb technikai és technológiai eljárásokat, betekintést nyerhetnek a hulladék kezelésével kapcsolatos innovációs folyamatokba, valamint hasznos és érdekes ismeretekkel gazdagodhatnak a hulladékfeldolgozásról.

A program célja, hogy a hulladékkal kapcsolatos, megalapozatlan legendák helyett személyes tapasztalatokat szerezzenek az érdeklődők, amelyek birtokában tudatosan törekednek az értékes hulladék szelektív gyűjtésére, hiszen az csak akkor kerülhet vissza a gazdaság körforgásába. A tapasztalatok szerint e program hozzájárulhat a továbbtanulás előtt álló fiatalok műszaki, technikai ismereteinek gyarapításához is.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás