Levendula SZEDD MAGAD! 2018.

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. június 15. - 2018. június 22.

Helyszín: Tihany

URL: További részletek itt!

Letölthető anyag

Felhívjuk látogatóink szíves figyelmét, hogy a levendula korai virágzása miatt a Szedd magad időpontja módosult:
2018. június 15-től legkésőbb június 22-ig, a készlet erejéig!!!

A szedés helyszíne: Tihanyba vezető (7117-es) út mellett (Gödrösi elágazó), GPS: 46.919750, 17.864778

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság dolgozói várják a tihanyi levendula-ültetvényen, ha szeretné a virágzó levendulamező szemet gyönyörködtető látványa mellett a szedés élményét is átélni, és aztán otthonába vinni a saját kezűleg aratott tihanyi levendulát.

A levendula szedéséhez a helyszínen arató táskát kell vásárolni, a virágszedés csak ezt követően kezdődhet!
Az arató táskák 1.500 Ft/db illetve 2.500 Ft/db áron vásárolhatók meg.
A táska díján kívül a levendula szedésének nincs egyéb díja.
Előzetes regisztráció nem szükséges! Az ültetvényre a belépés, fotózás díjtalan!
Virágszedésre a készlet erejéig van lehetőség, a szedésre kijelölt területen!

Forgalmi rend és parkolás:
Június 16-án szombaton és június 17-én vasárnap, a 71-es főútról a falu felé vezető bekötő út egyirányú lesz, tehát a 7117-es közút (tihanyi bekötőút, a levendulás mellett elvezető út) a falu felé lesz járható. Az alábbi térkép az esemény galériájából letölthető.

További forgalmi rend változás:
2018. június 16-án szombaton 07.00 órától 20.00 óráig a rendezvény zavartalan lebonyolítása érdekében az alábbi forgalomszervezési változtatások válnak szükségessé:

Major utca egyirányúsítása a Levendula Ház Látogatóközponttól a Kossuth utca irányába, valamint a Csokonai utca egyirányúsítása teljes hosszban az Egészségháztól a Geofizika irányába. Az alábbi térkép az esemény galériájából letölthető.

Köszönjük szíves megértésüket és türelmüket!

A levendulás közelében a személygépkocsik számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk.
Az autóbuszok számára megállóhely lesz kijelölve a levendulás melletti szakaszon, ahol az utasok ki- és beszállásának idejére megállhat az autóbusz, de NEM PARKOLHAT!
Az autóbuszokat a faluban a Belső-tó melletti parkolókhoz irányítjuk (ingyenes).
További parkolási lehetőségek:
– Fogas Csárdával (Tihany, Kossuth L. u. 9.) szembeni parkolóban (fizetős)
– a 71-es főút és Tihany faluba vezető kereszteződésnél lévő parkoló – Apáti fogadókapu (GPS:46.921406, 17.857116) (ingyenes)
Kérjük, kövesse a forgalmat és a parkolást irányító kollégáink utasításait!

Az ültetvény megközelítése tömegközlekedéssel:
A Tihanyba hajóval érkezőknek javasoljuk, hogy a hajóállomástól sétáljanak fel a faluba, majd a falu végétől a kerékpárúton az ültetvényre. Akik vonattal érkeznek Balatonfüredre, onnan menetrendszerinti autóbusszal utazhatnak Tihanyba, ahol a településen belüli utolsó megálló ("Tihany, sportpálya" nevű megálló) a levendula ültetvényhez a legközelebbi, onnan a kerékpárúton javasolt kisétálni az ültetvényre.
Gumikerekű kisvonatok is közlekednek Tihanyban, megállnak a Tihany-révnél, a Hajóállomásnál és a település központjában, a Posta mellett. A Tihanyi Apátság alatt lévő posta megállótól 2 km-re található a levendula-ültetvény, kb. 25 perc alatt elérhető gyalogosan.

A részvétel feltételei:
1. Arató táska vásárlása, kisebb méretű (22×17,8×8 cm) díja: 1.500 Ft/db, a nagyobb méretű (22x28x11 cm) díja: 2.500 Ft/db. Egy személy csak egy aratótáskát vásárolhat, a napi készlet erejéig, 9.00 órától 19.00 óráig. A levendulát kizárólag az előzetesen megvásárolt arató táskába szedheti, más tárolóeszköz (zacskó, táska, zsák, doboz, stb.) használata nem megengedett.

2. A levendulát mindenki saját felelősségére, saját kézi eszközzel szedheti (olló, metszőolló). Szükség esetén, korlátozott számban, metszőollót tudunk kölcsönözni a helyszínen. A növények védelme érdekében tilos a kézi, vagy nem megfelelő eszközzel végzett virágszedés. Természetvédelmi őreink segítenek, megmutatják a szedés helyes módját.

3. A virágot az ültetvény erre kijelölt részén lehet szedni.

4. Kiskorú gyermek kizárólag felnőtt felügyelete mellett és annak felelősségére vehet részt a szedésben!

5. Virágszedés után valamennyi vendégünk zacskónként egy, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság látogatóhelyeit bemutató leporellót kap, mellyel egy felnőtt két alkalommal kedvezményesen léphet be a kiadványban feltüntetett bemutatóhelyeinkre. A kedvezményt 2019.02.28-ig érvényesítheti.

6. A helyszínen levendula tövek vásárlására nincs lehetőség. Ültetésre alkalmas levendula tövek, valamint egyéb levendula-, és nemzeti parki termékek vásárlására (levendula szappan, olaj, csoki, szörp, lekvár, ajándéktárgyak, levendula ételeket tartalmazó szakácskönyv, bivaly-, és szürkemarha szalámi, stb.) a tihanyi Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontban van lehetőség! Kérjen további információt a helyszínen dolgozó kollégáinktól!

7. Kérjük, készüljön fel az időjárási körülményekre, gondoskodjon ivóvízről és napsütés elleni védelemről.

8. Információ hétköznap: 87/555-294

9. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy drónok (pilóta nélküli légijárművek) használata a Tihanyi-félszigeten kizárólag az illetékes hatóságok előzetes engedélyével lehetséges!

A "SZEDD MAGAD!" programon kívül a levendula szedése az új ültetvényen és az öreg levendulásban is tilos.

További "levendulás" programok Tihanyban:

A Levendula Hetek keretében levendula lepárlás bemutató és kézműves foglalkozás várja az érdeklődőket Tihanyban, a Belső-tó partján található Levendula Ház Látogatóközpontban.

Részletes információ a "SZEDD MAGAD" programról és a Levendula Hetekről:
Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság
+36 87 555 294
bfnp@bfnp.hu

Levendula Fesztivál – 2018. június 29-július 1.

Részletes információ a Levendula Fesztiválról:
Németh László Művelődési Ház, Tihany
+36 87 538 022
rendezveny@tihany.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél
Segítse munkánkat, ossza meg véleményét túráinkról! kérdőív

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás