Balogh Boglárka: Ezerarcú Föld fotókiállítás

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. október 06. - 2018. október 31.

Helyszín: Budapest 1075 Kazinczy utca 7

Az Állatok Világnapja alkalmából a Jane Goodall Intézet meghív titeket egy fotókiállításra. Gyertek a Szimpla Háztájiba október 6-án 14 órára, és vendégeink vagytok egy pohár szörpre, és egy pogira.
A kiállítást Korsós Zoltán a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója nyitja meg.

Balogh Boglárka világjáró újságíró, fotós, a National Geographic Magyarország bloggere nyolc éve járja a világot állatvédelmi és szociográfiai témákon dolgozva. Cikkeit a National Geographic Magazin mellett az ELLE és a Nők Lapja olvasói is jól ismerik. Beutazta Ázsiát, Kínát, Indonéziát, Indiát, Afrikát és Latin-Amerika egy részét. Riportot készített többek között Tanzánia rituális albínó gyilkosságairól, Kambodzsa árva-turizmusáról, Dál-Afrika oroszlántenyésztőiről, Bélizé lamantin mentőiről, Uganda hegyi gorilláiról és Borneó orangutánjairól is.

Témái középpontjában az ember és annak környezete áll, a modern és a hagyományos világ ütközése, azok egymásra hatása Földünk jövőjének tükrében.

Mostani kiállításának fókuszában világunk védelemre szoruló örökségei, a kihalófélben lévő állatok és természetes környezetük áll. Találkozhatunk vadászatra tenyésztett kölyök oroszlánnal, illegális kereskedelem során mentett orangutánokkal, de ugandai hegyi gorillákkal is.

Minden kiállított kép a kiállítás végén 50.000 Forintos adomány fejében megvásárolható, amellyel a Jane Goodall Intézet munkáját támogathatjátok.

A kiállítást megnyitja Korsós Zoltán a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatója.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás