Fűts okosan! konferencia

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. november 07.

Helyszín: 1223 Budapest Nagytétényi út 190

A légszennyezéshez a legnagyobb mértékben a lakossági fűtés járul hozzá, több mint 80 százalékban. Ez adja a 2018. november 7-ei konferencia apropóját, amelynek célja, hogy felhívjuk a lakosság figyelmét az egyes szilárd tüzelőanyagok használatának veszélyeire és káros hatásaira, valamint be szeretnénk mutatni a helyes fatüzelés technológiáját. Magyarországon évente 6-8 ezer ember hal meg a levegő szennyezettsége miatt. Ebben jelentős szerepe van a lakosság helytelen tüzelési szokásai és a kerti, illetve háztartási hulladékok felelőtlen elégetése során keletkező légszennyező anyagoknak. A keletkező légszennyező anyagok közül a legveszélyesebb a kisméretű részecske, köznapi nevén szállópor (PM10). A rendezvényen megismerhetjük a faanyag kereskedelmi lánc ellenőrzési gyakorlatát, tapasztalatait és részese lehetünk a helytelen begyújtásból és tüzelési technológiából keletkezett kéménytűz szimulációs bemutatójának.

A konferencián megtekinthető lesz a Levegőtisztaság-védelmi Referencia Központ mérőbusza és láthatunk majd egy működő pellet és fa tüzelőberendezést is.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Ezért kérjük, hogy részvételi szándékát 2018. november 5-ig jelezze az alábbi felületen: www.hermanottointezet.hu/futsokosan

 2018. november 7. (szerda) 10:00
Helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ  (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.)

A konferencia részletes programja ide kattintva érhető el.
 
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás