Barlangok Hónapja a Lóczy-barlangban: “Mesélő kövek geosuli” iskolásoknak 2019

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. március 04. - 2019. március 29.

Helyszín: Lóczy-barlang, Balatonfüred, Öreghegyi u. vége

URL: További részletek itt >>>

Időpont: 2019. március 4. – 2019. március 29.
A Magyar Nemzeti Parkok márciusban hazánk látogatható barlangjait kívánják megismertetni a föld alatti túrák iránt érdeklődőkkel. A „Barlangoljunk!” kampány célja hazánk különleges barlangjainak bemutatása, népszerűsítése. A hónap során az érintett nemzeti park igazgatóságok, így a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság is, különleges barlangi programokkal és jelentős kedvezményekkel várják a látogatókat.

Helyszín: Lóczy-barlang, Balatonfüred, Öreghegyi u. vége

Ár: Az iskolás csoportoknak a gyermek belépőjegy megváltásával a program térítésmentes!
"Mesélő kövek geosuli" iskolásoknak a Lóczy-barlangban:

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság különleges programmal várja az iskolás csoportokat a "Barlangok Hónapja" alkalmából egy élvezetes földrajzórára a Lóczy-barlang földalatti birodalmába!

A programot belépőjegy megváltásával, 2018. március 04-től március 29-ig, hétfőtől – péntekig 9.00 órától 17.00 óráig biztosítjuk a bejelentkezett iskolás csoportoknak.

A „Mesélő Kövek” program keretében rendhagyó módon, a gyerekek bevonásával fedezzük fel az izgalmas barlangi tereket, ahol minden egyes állomás egy újabb kaland. A legkisebbeket barlangi geomesével és denevéres játékkal nyitjuk meg a barlangok csodálatos világa felé.
A felső tagozatos diákokkal megélhetjük a Lóczy-barlang felfedezésének legizgalmasabb pillanatait, mintha csak ott lettünk volna. Együtt keressük meg a barlang falán csillogó apró ásványokat. Szerepjáték segítségével részeseivé válunk a barlangban zajló folyamatoknak, és együtt építjük fel a barlang változatos formakincsét: cseppkövet növesztünk, járatokat oldunk, hegyi tejet készítünk.
A barlang kreatív bemutatásán túl időkaput nyitunk a földtörténeti múlt legizgalmasabb fejezeteire: cseppentéssel, karcolással, tapintással szóra bírjuk a barlang mesélő köveit, és a környékről származó különleges ősmaradványokat.
Fantáziánkon kívül színes képek is segítenek abban, hogy ott érezzük magunkat a Ős-Tethys-óceán meleg vizében és trópusi szigetein, víz alatti vulkánok és csigaházas polipszerű lények birodalmában.
A felnőtt csoportoknak is élményszintű programon azt szeretnénk bemutatni milyen hatalmas tér és idő tud besűrűsödni egy ilyen kicsi barlangba!

A programot 3 szinten biztosítjuk:
Óvodás és alsó tagozatos iskolások számára 30 perces,
Felső tagozatos iskolások számára 45 perces,
Középiskolás csoportok és felnőtt csoportok számára 60 perces időtartamban

Jelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: Sárdy Julianna, sardy1@bfnp.hu, 06-30/491-0061
Minimális csoportlétszám: 10 fő

További információ:
Lóczy-barlang
Telefon: +36 87 555 291, +36 30 491 0078
E-mail: bfnp@bfnp.hu

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.
Javasoljuk, hogy a program előtt érdeklődjön honlapunkon, illetve a megadott elérhetőségeken!
A programon mindenki saját felelősségére vesz részt.
Kérjük, hogy a megadott indulási időpont előtt 10 perccel érkezzen a helyszínre.

Iratkozzon fel hírlevelünkre on-line, hogy a jövőben se maradjon le a Balaton-felvidéki Nemzeti Park híreiről, rendezvényeiről! hírlevél:
http://bfnp.hu/hu/hirlevel

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság a program során készült fotókat felhasználja kommunikációjában, nyomtatott és online felületeken egyaránt.
Amennyiben nem kíván a képeken szerepelni, kérjük, jelezze a programot vezető kollégának, túravezetőnek.
Köszönjük!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás