Város vs. természet kiállítás

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2018. június 13. - 2018. augusztus 24.

Helyszín: 1052 Deák Ferenc utca 17

A tárlat tíz kortárs képzőművész alkotásait mutatja be, amelyek a város és a természet viszonyának kérdéseit járják körbe. A kiállított alkotások között olyan műfajokkal találkozhatunk, mint a fotó, a videó, az objekt, a grafika, vagy a térspecifikus installáció. A tárlatot Mészáros Flóra művészettörténész nyitotta meg, aki elmondta; a kiállítás nézője a város és a természet keresztmetszetében élő ember nézőpontjával azonosulhat. Így a tárlat izgalmas módon a befogadóra bízza a művek által felvetett kérdések továbbgondolását. Kaposi Dorka – a tárlat kurátora – a 40 év alatti mai magyar kortárs szcéna alkotóinak témába illő műveiből válogatott.

Az alkotások többféle megközelítést, köztük valós problémákat is felvetnek. Van olyan munka, ahol a természet burjánzását vagy épp az urbánus világ térnyerést látjuk, és van, ahol a két fél közötti harmóniát. Emellett találkozhatunk az elképzelt jövőt bemutató alkotásokkal és a városlakók együttműködésén alapuló modellekkel is. A kiállításhoz múzeumpedagógia foglalkozás is kapcsolódik, amelyet egyénileg, családdal, vagy barátokkal együtt is igénybe lehet venni.

Az Élményfa elnevezésű foglalkozáson a kiállítást önállóan lehet bejárni, majd egy papír élményfát készíteni. A fára felkerülhetnek a látogatók élményei, érzései a kiállítás témájával kapcsolatban. Város vs. természet – csoportos kortárs képzőművészeti kiállítás

Kiállító művészek:
Bartha Máté, Boros Mátyás, Gosztola Kitti, Hatházi László, Herbert Anikó, Énzsöly Kinga, Kállai Márton, Kerekes Gábor, Szabó Klára Petra, Tranker Kata
Kurátor: Kaposi Dorka

Megtekinthető: 2018. június 13 – augusztus 24. Nyitvatartás: Hétfő – péntek: 10:00 – 18:00 (A Galéria július 30. és augusztus 10. között zárva tart.)
Cím: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria – 1052 Deák Ferenc utca 17. I. emelet

A kiállítás és a foglalkozás díjmentesen látogathatók!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás