Gondos tervezés nélkül nem engedélyezhető szélerőmű

Magas-Bakony Környezetvédelmi Egyesület

2010. június 10. 17:58

Tegnap a Fejér Megyei Bíróság megint megsemmisítette a Válra tervezett szélerőmű építési engedélyét, és az eljáró hatóságokat új eljárás lefolytatására kötelezte.

A 2006. óta húzódó ügyben a felperesek azt nehezményezik, hogy a szélerőművet egy tőle 60 méterre lévő intenzív művelésű, tehát emberi munkaerő folyamatos jelenlétét igénylő gyümölcsös mellé, valamint a legközelebbi lakóháztól 530 méterre tervezik elhelyezni. A felperesek több ponton, a perben résztvett számos zajszakértővel együtt kifogásolták a szélerőművel kapcsolatban bemutatott zajszámítást is. A hatóságok álláspontját, amely szerint a szélerőmű zajhatása majd a megépülése után helyszíni mérésekkel ellenőrizhető lesz, a bíróság nem fogadta el. A bíróság a független igazságügyi zajszakértővel egyetértve a körültekintés és óvatosság követelményére hívta fel a figyelmet már a tervezés és az engedélyezés fázisában.
Fejér Megye 2010. februárja óta hatályos rendezési terve szerint a szóban forgó tervezési helyszínre szélerőművet telepíteni nem ajánlott.
Hozzászólások

Ehhez a hírhez nem lehet hozzászólni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés

hirdetés