A rovat kizárólagos támogatója

Lélegzet Alapítvány Telekocsi kampányának bemutatója

Dátum: 2012. augusztus 09.

Helyszín: 38 Hajó Budapest, Petőfi híd budai hídfő

Tisztelettel meghívjuk a sajtó munkatársait a Levegő Munkacsoport PM10 kiállításának megnyitójára és a Lélegzet Alapítvány Telekocsi kampányának bemutatójára az A38 Hajóra Budapest, Petőfi híd budai hídfő 2012. augusztus 9-én, csütörtökön 16 órára.

Levegő Munkacsoport vándorkiállítása a kisméretű szálló por (PM10) veszélyeit és a kibocsátásának megelőzését szolgáló sokféle eszközt mutatja be. A kiállítást az A38 hajó annak érdekében fogadta be, hogy a rendezvények látogatói képet kapjanak róla, milyen sokrétű feladat a szállópor-szennyezés visszaszorítása, és ötletekhez jusson, ha maga is tenne valamit ezért. A PM10-kibocsátás csökkentésének fontosságát mutatja, hogy Magyarországon minden évben 16 000 ember veszti idő előtt az életét ezen szennyezés miatt.

A PM10-szennyezés csökkentésének hatékony eszköze, ha a személygépkocsival közlekedők megosztva használják az autóikat. A kiállítás megnyitójához kapcsolódva ismertetjük a telekocsizással kapcsolatos közvélemény-kutatás fő eredményeit és bemutatjuk a Telekocsi reklámfilmet, melyet Ágói Krisztina rendezett, aki „Az üveghegyen is túl” című filmjével 2011-ben az ÉletREklám fesztivál budapesti győztese volt.

A rendezvényre tisztelettel várjuk a sajtó képviselőit. Az A38 Hajó a város több pontjáról vízibusszal is megközelíthető.

Bővebb felvilágosítás:

Mihalicz Csilla
a Levegő Munkacsoport kommunikációs munkatársa
06 20 929-9980
csilla.mihalicz@levego.hu

Vargha Márton
a Levegő Munkacsoport közlekedési témafelelőse
vargha.marton@levego.hu
06-30-350-1835

Kozlov Sándor
A38 Hajó, sajtókapcsolatok
sajto@a38.hu
06-1-464-3940

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás