A rovat kizárólagos támogatója

Már üzemelnek a modern légszennyezettség-mérő eszközök a zöldhatóságoknál

Dátum: 2014. március 11.

Helyszín: Székesfehérvár, Hosszúséta tér 1.

Dr. Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezetügyért felelős államtitkára és Jean-François Paroz svájci nagykövet sajtótájékoztatót tart.

Már üzemelnek a környezetvédelmi felügyelőségeken azok a korszerű mintavevő és laboratóriumi mérőeszközök, amelyeket a több, mint 1,2 milliárd forintos svájci támogatású fejlesztés első ütemében szereztek be a zöldhatóságok. Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) és laboratóriumi háttér továbbfejlesztése” elnevezésű projekt megvalósítása tavaly márciusban indult el. Az eddig elért eredményekről Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár és Jean-François Paroz svájci nagykövet ad tájékoztatást.

A tájékoztatón részt vesz az esemény helyszínéül szolgáló Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség igazgatója, Dr. Zay Andrea és a Svájci-Magyar Együttműködési Program koordinációjáért felelős Intézmények, a Svájci Hozzájárulás Program Hivatala és a Széchenyi Programiroda képviselői.

Helyszín: Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség (8000 Székesfehérvár, Hosszúséta tér 1.)
Időpont: 2014. március 11., 9.00 órától

A Vidékfejlesztési Minisztérium az egy évvel ezelőtt megtartott ünnepségen indította el hivatalosan is Az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) és laboratóriumi háttér továbbfejlesztése elnevezésű projektet. A 85%-os svájci támogatással, a Svájci-Magyar Együttműködési Program társfinanszírozásával megvalósuló projekt során az uniós előírásoknak megfelelő levegőminőség-ellenőrzést szolgáló, korszerű mintavevő és laboratóriumi mérőeszközök, valamint mobil mérőállomások beszerzésére kerül sor. Magyarország összesen folyó áron mintegy 31 milliárd forintnak megfelelő svájci frank támogatásban részesül.

Kérjük, részvételi szándékát levélben jelezze! dora.kapcsandi@eventandmore.hu

Igény szerint Budapestről induló transzfert biztosítunk a helyszínre, amelyre 2014. március 5., szerda 10 óráig lehet jelentkezni.

Várjuk szeretettel!

További információ:

Kapcsándi Dóra
tanácsadó Event &More
+36 30/640-2350

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás